Tıp fakültesi Fizyoloji ve Spor Hekimliği Anabilim Dalı bünyelerinde faaliyet gösteren Egzersiz Fizyolojisi, Sağlık, Performans Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında bulunan izokinetik kas kuvveti belirleme, geliştirme ve denge değerlenme ve tedavi cihazları (İsomed 2000, Tecnobody Balance Trainer, Treadmill, bisiklet ergometer, wingate) gibi modern tıbbi aletler ile kas kuvvetini güçlendirme ve denge bozukluklarının tedavisi kolaylıkla yapılabiliyor.

Bölgedeki diğer sağlık merkezlerinde bulunmayan ve Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kazandırmış özel cihazlar ile Karaman, Ermenek, Ereğli, Aksaray, Niğde, Mut gibi il ve ilçelerde yerlerinde yaşayan vatandaşlarla da hizmet alabilecekler. Üstelik verilen hizmetler sosyal güvence kapsamımda da yer alıyor.

Mevcut cihazlar ile Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan fizik tedavi, ortopedi, nöroloji gibi alanlarda uzman doktor ve akademisyenler sayesinde özellikle diz çapraz bağ ameliyatları, omuz yaralanmaları, kalça, bilek ve dirsek yaralanmaları sonrasında gelişen ve kas güçsüzlüğü sorunları büyük titizlikle teşhis ve tedavi ediliyor. Diğer taraftan, denge problemi yaşayan vatandaşların dengeyle ilgili sorunları teşhis edilerek tedavi sürecine başlanıyor.

Ayrıca, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi Egzersiz Fizyolojisi ve Spor Hekimliği Laboratuvarlarında profesyonel sporcu performans ölçüm ve değerlendirmeleri de yapılabilecek.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Tıp fakültemizde ve Hastanemizde hastalarımıza iyi, kaliteli hizmet verebilmek ve memnuniyetini artırabilmek için çalışmaya devam ediyoruz. Yeni tıbbi cihazlar ve hali hazırda kullanılan tıbbi cihazlarla, hastalarımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam edip, hastalarımızın almış olduğu Sağlık hizmetinin kalitesini artırıp hasta memnuniyetini yükseltmek için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.