23 Nisan 2018 günü Karaman’da İbrahimbey Ortaokulu’nda meydana gelen cıva zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak 8 çocuk Türkiye’de tek olan Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmiş, olayın 25 Nisan 2018 günü ortaya çıkması ile Adana AFAD’a bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) müdahale ekibi Karaman'a geldi. Özel donanımlı kıyafetlerle, çocukların cıva götürdüğü evlerde inceleme yapan ekipler cıva temas eden eşyaları özel paketlere koyarak bölgeden uzaklaştırmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, 11 kişinin daha cıvadan etkilendiğinin belirlendiğini söyledi.

Aralarında 2 aylık bir bebeğin de bulunduğu 11 kişinin 25 Nisan'da Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Ankara'ya sevk edildiğini söyleyen Kuntoğlu, "Karaman'da cıva ile temas ettiği belirlendiği için tedavi amacıyla Ankara'ya sevk edilenlerin sayısı 19'a ulaştı. Hastane yetkilileriyle yaptığımız görüşmede sonradan sevk edilen bu 11 kişinin de tedbir amacıyla gözlem altına alındığını öğrendik. Yetkililer bize tüm hastaların kan değerlerinin normale döndüğünü, fakat pazartesi gününe kadar tedbir amaçlı hastanede gözlem altında tutulacağını bildirdiler." şeklinde konuştu.