Genel Sekreter terörün sona erdirilmesi için yoğun çaba harcanan doğu ve güneydoğu bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarına destek olmak, yaşanan uzman hekim sıkıntısını gidermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Devlet Hastanesindeki Göğüs Hastalıkları uzmanlarının birer ay süreyle Bingöl’de görevlendirildiğini açıkladı.  
Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından aylık olarak düzenlenen Verimlilik Değerlendirme Toplantısının açılış konuşmasını yapan Dr. Ayhan Erenoğlu Sağlık Bakanlığının ülke genelindeki hekim açığını diğer illerden görevlendirmelerle gidermeye çalıştıkları dile getirerek “ Karaman Devlet Hastanesinde geçtiğimiz aylarda ihtiyacımız olan kadın doğum, göz branşlarındaki hekim açığımız nasıl ki Konya’dan ve Mersin’den yapılan uzman hekim görevlendirmeleri ile kapatıldıysa doğuda yaşanan uzman hekim sıkıntısı da bu şekilde giderilecektir.
 Ülkemizin zor günler yaşadığı bu dönemde, doğuda yaşayan ve görev yapan insanlarımızın hak ettikleri yaşam standartlarına kavuşması için edilen mücadeleye kurum olarak bizlerin de destek olması gerektiği inancındayız.” dedi.
Dr. Ayhan Erenoğlu ayrıca sağlık çalışanlarına yönelik yapılan sözlü ve fiziksel şiddete asla müsaade etmeyeceklerini, şiddete uğrayan her kimse mutlaka yanında olacaklarını belirtti.
“ Hepimiz bir değeriz. Değerimizin üstüne değer koymak için çabalıyoruz. Uyumlu, çalışkan bir yönetici ve çalışan ekibimiz var.  Daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Verimlilik Değerlendirme Toplantısı sağlık tesislerinin şubat ayının verilerinin sunulmasının ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.