Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ve diğer tıp dallarına göre nispeten daha yeni olan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları hizmetine gelişen ve yenilenen yaşantımızla birlikte daha çok ihtiyaç duyulmaya başlandı. Ülkemizde halen sadece büyük şehirlerde olan Çocuk ve Ergen psikiyatristinin İlimize atanması büyük bir büyük bir fırsat.

Bugüne kadar çocuk ve ergen ruh sağlığıyla ilgili hastalıklarda büyük merkezlere gitmek zorunda kalan Karaman halkı bundan sonra 0-18 yaş arası bebek, çocuk ve gençlerde, zihinsel ve ruhsal gelişimin değerlendirilmesi için il dışına çıkmayacak. 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde uzmanlığını tamamlayan Uz. Dr. Ferhat Yaylacı ve beraberindeki psikolog, çocuk gelişim uzmanı ile birlikte ekip halinde çocuk, genç ve en önemlisi ebeveynlerin sıkıntılarının giderilmesi için çalışacak.  

Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniğinde 0-18 yaş arası bebek, çocuk ve gençlerde, zihinsel ve ruhsal gelişimin değerlendirilmesi, ebeveyn veya bakım verenler ile çocuk ve gençlerin sağlıklı ruhsal gelişim hakkında bilgilendirilmesi, başlıca çocukluk çağında sık karşılaşılan zeka geriliği ve ilişkili sorunlar, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, karşıt olma karşı gelme bozukluğu, davranış bozukluğu, konuşmada gecikme, kekemelik ve diğer konuşma ve iletişim bozuklukları, otizm ve otizm ile ilişkili sorunlar, okul reddi, ayrılma anksiyetesi bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluğu gibi kaygı bozuklukları, depresif bozukluk ve manik depresif bozukluk gibi duygu durum bozuklukları, şizofreni ve benzeri psikotik bozukluklar, travma sonrası stres bozukluğu, fiziksel, duygusal ve cinsel istismar,  tik bozukluğu vb. durumlarda gerekli değerlendirme ve müdahaleler yapılacak.