Bu okullardan Sosyal Bilimler Lisesi ile Sudurağı Karamanbey İlköğretim Okulu öğrencileri de  buluşarak birbirleriyle kaynaştılar.


Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenlediği programa iki okulun öğrencileri ve öğretmenlerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Müdür Yardımcıları Hasan Hüseyin Oduncu ve Selmani Karaçam da katıldılar.

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada Sosyal Bilimler Lisesi Müdiresi Ayşe Balcı projenin birlik ve beraberliğe yaptığı katkıya dikkat çekerek, “Birlik ve beraberliğimiz bu buluşmalarla artacaktır. Hepimizin farklı tarafları vardır. Farklılıklarımızı yaşatarak kültürel zenginliğimizi servete dönüştürebiliriz.  Bu tür buluşmalarla sadece tecrübelerimizi değil  mutluluğumuzu, dertlerimizi de paylaşıyoruz. Umarım bu kardeşlik daha da büyüyerek devam eder.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani  Karaçam da, paylaşmanın sadece bir araya gelmek olmadığını belirterek, ”Bu proje ile ülkemizin, şehrimizin çeşitli yerlerindeki öğrenciler bir araya geliyor.  Bu bağlamda Gönül Köprüsü Projesi ile  farklı kültürdeki, coğrafyadaki bir çok kardeşimiz bir araya gelerek birbirleriyle tanıştı, kaynaştı. Milli birlik ve beraberliğimiz için bunlar son derce önemlidir.” dedi.

Değerlerimizin korunması ve gelişmesi için bu tür projelerin önemine dikkat çeken Karaçam: “Bizim milli, manevi değerlerimiz vardır. Bunlar bizi birbirimize bağlar, bizi ayakta tutar. Bu değerlerimiz zayıfladığı zaman toplumda ciddi sorunlar ortaya çıkar. Görüyorum ki her bir öğrencimiz kendisine bir kardeş, bir dost öğrenci bulmuş. Bu tablo bizim milli ve manevi değerlerimizin asla yıkılmayacağının bir resmidir.” diye konuştu.

Programda sunulan ikramdan sonra Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından  kardeş okul  öğrencilerine hediyeler verildi.