Aşırı kilo alma-verme sonrasında oluşan karın çatlakları ve sarkmalar özellikle gebelik yaşayan kadınların korkulu rüyası. Karın bölgesinde egzersiz ve diyetle düzelmeyen bu sorun için imdada karın germe (Abdominoplasti) ameliyatı yetişiyor. Yağ depolanması ve deri fazlalığı sadece göbek altı bölgesindeyse doktorlar “Kısmi abdominoplasti” veya “Mini karın germe” ameliyatını öneriyor.

Özel Adana Medline Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, karın germe ameliyatı olmak isteyen kadınlarda, vücudun tam olarak şekillenebilmesi için en erken doğumdan 6-7 ay sonra operasyon yapılması gerektiğini açıkladı.

ÖZELLİKLE BACAKLARA DOĞRU SARKMALAR OLUŞUYOR

Karın duvarında, özellikle bacaklara doğru sarkmalar oluştuğunu anlatan Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, bu sorunun çözümü için en ideal yöntemin karın germe ameliyatı olduğunu anlattı. Operasyonun detaylarına değinen Yiğenoğlu, sezaryen bölgesindeki kesiğin uzatılıp göbeğin hemen üzerindeki deri ve yağın alınıp göbeğin korunduğunu dile getirdi.

Operasyonda karın duvarının üzerinden göbeğin üstündeki bölgenin göğüs altlarına kadar havaya kaldırıldığını anlatan Yiğenoğlu, karın duvarındaki kaslarda doğum sonrasında gevşemeler olduğuna dikkat çekti. Abdominoplasti operasyonuyla karın duvar kaslarının da tamir edilebildiğine değinen Yiğenoğlu, böylece sağlanan toparlanmanın ardından derinin aşağı kaydırılıp yukarıdaki deriye dikildiğini ve göbeğin yeni bir delikten çıkarıldığını kaydetti.

KORSE KULLANIMI BÖLGENİN ŞEKİLLENMESİ İÇİN ÖNEMLİ

Ameliyatın sonunda göbek çevresine gizli bir dikiş atıldığını söyleyen Op. Dr. Yiğenoğlu, iz merhemleri kullanıldığını ve gizli dikişlerin alınmadığını belirtti. Hastanın 1-2 gün hastanede kaldığını dile getiren Yiğenoğlu, pansumanların klinikte devam ettirilmesi ve 3 ay korse kullanılması gerektiğini ifade etti. Korse kullanımının ameliyat bölgelerinin şekillenmesi için çok faydalı olduğuna vurgu yapan Yiğenoğlu, 10-15 gün ağır iş yapılmaması gerektiğini ve hatta ilk 5-6 gün hafif eğik yürünmesi gerektiğinin altını çizdi.

KARIN DUVARINDAKİ FAZLA DOKULARA ÇÖZÜM

“Her şey yolunda giderse güzel bir ameliyat ortaya çıkıyor” diyen Medline Adana Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Uzmanı Op. Dr. Burak Yiğenoğlu, operasyona dair şu detaylara dikkat çekti:

“Gebelikte karnı şişmiş bir balon olarak düşünün. Doğumdan sonra o karın birden iniyor daha sonra yırtılmalar meydana geliyor. Çok sıklıkla kilo alıp vermede sorunlar çıkıyor. Bazı insanlar çok kolay kilo alıp verir ama her insanın vücut yapısı farklıdır. Karın germe ameliyatı olmayı düşünen hastanın eğer hamile kalma durumu varsa hastaya doğumdan en erken 6-7 ay sonra yapalım diyoruz ki vücut şekillensin.”