Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde uzun yıllar Karaman’da hizmet veren Kemal Kaynaş Stadyumu atletizm tartan pisti yapımı tamamlanarak daha modern bir şekilde 07 Ekim Çarşamba günü saat 17.30’da Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri, antrenör, sporcu ve vatandaşın katılımlarıyla yürüyüşe açılıyor.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu çalışma takvimine göre halkın hizmetinde olacak olan Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yürüyüş yapacak vatandaş belirtilen kurallar çerçevesinde gün içerisinde spor yapabilecek.

Karaman halkına daha iyi bir hizmet için çalışmaların devam edeceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık,” Bakım onarım çalışmaları tamamlanan Kemal Kaynaş Stadyumunu Karaman halkının en iyi yararlanacağı hale getirdik. Stadımızda yürüyüş yapmak isteyen vatandaşımız sabah saat 6.30-09.30 ile akşam 18.00-21.00 saatleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek alanında uzman antrenör gözetiminde yürüyüşünü yapabilecek. Spor yapan vatandaş çalışmasını bitirdikten sonra cimnastik hareketleri için görevli antrenörlerden yardım alabilecek.Karaman’da sporla ilgilenen, antrenman yapmak isteyen tüm vatandaşımızı stadyumumuza bekliyoruz” dedi.

Yürüyüş yaparken dikkat edilecek hususlar;

-        Yürüyüşten en az 1 saat önce yemek yemelisiniz.

-        Sağlık sorunları olanlar ve belirli bir yaşın üstündekiler doktora görünmeden, yürüyüş programına başlamamalıdır.

-        Spor yapmak için uygun kıyafetleri giymeye dikkat etmelisiniz.

-        Her 10-15 dakikada bir mutlaka sıvı tüketmelisiniz.

-        Soğuma hareketleri yapmadan yürüyüşü bitirmemelisiniz. Gün sonunda yürüyüşü bitirdiğinizde mutlaka esneme hareketleri yapın.

-        Yürüyüş parkuruna bisikletle giriş yapılmamalıdır.

-        Yürüyüş parkuruna evcil hayvan getirilmemelidir.