Konya’da, kalp rahatsızlığı bulunan 55 yaşındaki kadın, göğüs kafesinden yapılan kalp ameliyatından kemik acısı çekmek istemediği için koltuk altından gerçekleştirilen kalp ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Medicana Konya Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Niyazi Görmüş, “Hayrunnisa Hanım kapağında şiddetli darlık ve yetmezlik her ikisi bir arada olan bir kapak hastalığına sahip. Bir mitral kapak hastalığı romatizmal bir tutulumu var. Kapağın değişmesi gerektiği teşhisi konulmuş. Kalp kapak onarımı mümkün değildi ve o yüzden kapağı değiştirmemiz gerekiyordu. Yaşı itibariyle mekanik metal kapak takılır bu hastalarda. Bu ameliyatta hastamız göğsünün açılarak değil de koltuk altından bir ameliyat yapılmasını talep etti. Biz de bu ameliyatı başarıyla yapabileceğimizi kendisine anlattık ve kabul etti. Biz de ameliyatını güzelce yaptık” dedi.

“KOLTUK ALTINDAN KALP AMELİYATI AVANTAJLI”

Prof.Dr. Niyazi Görmüş, göğüste herhangi bir kesi olmadığını belirterek "Koltuk altından açılan 8 santimlik bir kesiyle kapağı değiştirdik. Ameliyattan sonra da bu hastaların ağrıları biraz daha az oluyor. Ameliyattan sonraki dönemde ikinci defa ameliyatları gerektiğinde yapışıklık olmayacağı için tekrar ameliyat olmaları durumunda herhangi bir sıkıntı çekilmiyor. Bir büyük avantajı da kozmetik nedenler önemli. Hastanın göğsünde kocaman bir kesi olmuyor. Yan koltuk altında küçücük bir kesi oluyor” diye konuştu.

Hayrunnisa Aladağ da, son günlerde adım dahi atamadığını belirterek "Yürürken daralıyordum. Geceleri nefes darlığından uyuyamıyordum. Sonra Niyazi Hocamla görüştük. Ameliyata karar verdi. Kemik acısı tatmak istemediğim için açık ameliyat istemiyordum. Niyazi Hocam da kapalı ameliyat yapacağını söyledi. Allah’a şükür iyiyim” şeklinde konuştu.