Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde ki kurslara katılan kadınlar ziyaret etti.

Kadınlara, KETEM ve Aile Sağlığı Merkezlerinde yapılan kanser taramaları hakkında bilgi verildi ve broşür dağıtıldı. Kursiyerlerden kendilerine bir iyilik yapmalarını isteyen Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları, kadınları taramalarını yaptırmak için KETEM’e davet etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü, “Yaptığımız bu ziyaretle kadınların hayatımızın her kademesinde ki katkılarının büyük olduğu vurgusu yapılmış, yeni neslin mimarlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklarını korumak için kendilerini ihmal etmemeleri, vücutlarını tanımaları ve herhangi bir değişiklik gördüklerinde gerekli kontrollerini yaptırmaları istenmiştir. Kursiyerlerin yoğun talebi üzerine kanser hakkında genel bir eğitim yapılması planlanmıştır. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ayrıca Müdürlüğümüz Kanser Birimi tarafından aynı gün, Burhan Köyü’nde Sağlıklı Yaşam Aracımızla stant açılmıştır. Köy halkımıza kanser taramaları hakkında bilgi verilmiş, broşür dağıtılmış ve kanser taramalarını yaptırmak için KETEM’e davet edilmiştir.

Kanser haftası etkinlikleri çerçevesinde emeği geçen bütün çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Sağlığınız bizim için önemli, kanser taramalarınızı yaptırın, kendinizi ihmal etmeyin. Unutmayalım! Erken teşhis, hayat kurtarır.” dedi.