Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kanser Birimi koordinasyonunda, Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde, kurslara katılan kadınlara, Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Fatma Ergün tarafından, eğitim yapılmıştır. Eğitimde Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetler, kanserler (meme, rahim ağzı, kolon), kendi kendine meme muayenesi ve kanser taramaları hakkında bilgiler verilmiştir. Konu ile ilgili çeşitli broşürler dağıtılmıştır. Kursiyerlerden kendilerine bir iyilik yapmaları istenmiş, bu doğrultuda taramalarını yaptırmak için KETEM’e ve Aile Hekimliği Birimlerine davet edilmişlerdir. Yaptığımız bu ziyaretle kadınların hayatımızın her kademesinde ki katkılarının büyük olduğu vurgusu yapılmış, yeni neslin mimarlarının yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklarını korumak için kendilerini ihmal etmemeleri, vücutlarını tanımaları ve herhangi bir değişiklik gördüklerinde gerekli kontrollerini yaptırmaları istenmiştir. Kursiyerlerin yoğun katılımı ve ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi farkındalık oluşturmak amacıyla semt pazarındaki esnafa üzerinde kanser farkındalığına yönelik sözler içeren tişört ve şapka dağıttı. Dağıtım esnasında Pazar esnafını ve halkı bilgilendiren görevliler erken teşhisin önemine değinerek tarama yaptırmaları için bireyleri KETEM’e davet etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan yaptığı açıklamada; 2018 yılı içerisinde toplamda 4122 Kadın vatandaşımıza meme kanseri taraması yapılmış olup yapılan taramalar sonucunda hastalığının farkında olmayan 10 Vatandaşımızın erken teşhisi konulmuş ve tedavi sürecine başlanmıştır. Erken teşhis sonrası tedavi süreci olumlu sonuçlanan vatandaşlarımız kanseri rahatlıkla yenebilmekte ve sağlıklarına kavuşabilmektedirler. Bu taramaları daha çok vatandaşımıza uygulamak istiyoruz Kanserde erken teşhis ile tedavi olabilen hasta ve aile sayısı neden 10 değil de daha fazla olmasın ki. Dedi.

Unutmayalım!

Sevdiklerinize vereceğiniz en güzel hediye, sağlıklı bir hayattır.