Diyarbakır’da iş kazası geçirerek, bacakları ezilen ve Memorial Diyarbakır Hastanesi’nde tedavi edilerek, yeniden eski sağlığına kavuşan Salih Topsak, doktorlarını ziyaret etti.

Diyarbakır’da yaşayan 5 çocuk babası Salih Topsak, çalıştığı iş yerinde kaza geçirdi. Malzeme taşıdığı kamyonun hareket etmesiyle duvar ile kamyonun kapağı arasında kalan Topsak’ın iki bacağı da ezildi. Bunun üzerine Memorial Diyarbakır Hastanesi’ne kaldırılan Topsak, başarılı bir operasyon ve tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Topsak, kendisini tedavi eden doktorları Prof. Dr. Serdar Necmioğlu ve Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan’ı ziyaret etti.

Salih Topsak’ın ameliyatını gerçekleştiren Necmioğlu, "Hastamız Salih Topsak’ın bacaklarını kaybetme riski vardı. Bize getirildiğinde damarları ve sinirleri işlevini tamamen yitirmemişti. Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Muzaffer Bahçivan ile gerçekleştirdiğimiz ameliyatla kırılan kemikleri, yırtılan dokuları ve kopan damarları onardık. Bu durumdaki hastaların genellikle uzuvlarını kaybettiklerini biliyoruz. Doğru ve etkin hastane şartları, ameliyatta başarı şansını artırıyor. Hastamız, şu an bacaklarını eskiye göre yüzde 70 oranında kullanabiliyor. Yürümesinde hiçbir sıkıntısı yok. Yalnızca sinir dokularında harabiyet var. O da zaman içinde ortadan kalkacak” dedi.

"YENİDEN YÜRÜMEYE BAŞLADI"

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan ve eskisi gibi yürümeye başlayan Salih Topsak ise, "Sağlığımı bana geri veren doktorlarıma çok teşekkür ederim. Bu zor ameliyatı başarı ile tamamlayarak yeniden yürümemi sağladılar. Daha önce bacaklarımı kaybedeceğim söylenmişti. Yine çalışarak eskisi gibi ailemin ve çocuklarımın yanında olacağım. Onlara en büyük teşekkürün, onları iyileşmiş olarak ziyaret edebilmem olduğunu düşündüm. Bacaklarımı eskisi gibi kullanabildiğimi gören doktorlarım da benim adıma çok sevindiler" diye konuştu.