Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi(KETEM) obezite ve meme kanseri hakkında Şadırvan mevkisinde açtığı stantla vatandaşları bilgilendiriyor.

Ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olması sebebiyle stant açan Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü vatandaşlara meme kanseri erken teşhis ve obezite konularında bilgi veriyor. Ekim ayı içerisinde 3. kez stant açtıklarını belirten stant yetkilisi Hemşire Elvan Aksoy, Ordu Halk Sağlığı Müdürlüğü ve KETEM olarak Ordu’da erken teşhisi yaygın hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Açılan standın amacının KETEM’in varlığında haberi olmayanları bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Aksoy, "Amacımız KETEM tarafından yapılan faaliyetleri halkımıza anlatmak. Meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserleri hakkında bilgiler vererek vatandaşlarımızı erken teşhise yöneltmek istiyoruz" dedi.

Son aylarda insanların erken teşhise yöneldiğini vurgulayan Aksoy, "Son 3 aydır erken teşhise olan talep arttı. Bundan önceki dönemler de KETEM’e olan ilgi azdı ancak açılan stantlarla ve yapılan bilgilendirmelerle insanlarımız KETEM’e rağbet göstermeye başladı. Kanser önlenebilir bir hastalıktır, bu sebeple erken teşhis hayat kurtarır" diye konuştu.