Konya’da Nijerya uyruklu bir öğrenci, ‘Ebola’ şüphesiyle Sağlık Bakanlığı tarafından daha önceden referans hastane olarak belirlenen Numune Hastanesi’nde gözlem altına alındı.

Dün saat 22.30 sıralarında Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran Nijerya uyruklu bir öğrenci, ‘Ebola’ şüphesi üzerine daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından referans hastane olarak belirlenen Numune Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verildi. Hastanede gerekli tedbirlerin alınmasının ardından Numune Hastanesi’ne sevk edilen hasta, daha önceden hazırlanan ve diğer hastalarla teması söz konusu olmayan izole edilmiş odaya alındı. Gözetim altında tutulan hastaya yapılan ilk muayenesi sonucunda sıtma hastalığı teşhisi konulduğu öğrenildi. Sıtma teşhisine rağmen her türlü ihtimali göz önünde bulunduran hastane yetkilileri, hastadan alınan kan örneğini referans laboratuvara tahlil için gönderdi. 48 saat içerisinde çıkan olan tahlil sonuçları sonrası hastanın kesin tanısının konulacağı belirtildi.

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan, konuyla ilgili olarak Kamu Hastaneleri Birliği (KKHB) Genel Sekreterliği tarafından açıklama yapıldı.

KKHB Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, “4 Kasım 2014 Salı günü saat 22.30’da Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gözlem altında olan Nijerya uyruklu bir hastada Ebola şüphesi olduğu konusunda Numune Hastanesi çalışanları, 112 Acil servis görevlileri tarafından bilgilendirilmiştir. Ebola virüs hastalığı konusunda Sağlık Bakanlığı’nın referans hastanelerden biri olarak belirlediği Konya Numune Hastanesi’nde gerekli önlemler hızla alınmış ve hasta daha önceden hazırlanan ve diğer hastalarla teması söz konusu olmayan izole edilmiş odaya aynı gün 23.25’de alınmıştır. Halen gözetim altında tutulan hastaya yapılan ilk muayenesi sonucunda sıtma hastalığı teşhisi konulmuş olsa da her türlü ihtimal göz önünde bulundurularak hastadan alınan kan örneği referans laboratuvara tahlil için gönderilmiştir. Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü de hastayı titizlikle takip etmektedir. 48 saat içerisinde çıkacak olan tahlil sonucu bilgilerinize sunulacak ve hastanın kesin tanısı sizlerle paylaşılacaktır” dedi.