Bu sefer servisle talep yaratıyorlar!
Günümüzde hizmet sektörlerin başında kuşkusuz sağlık sektörü geliyor. Sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak, ihtiyaçlara yanıt verebilmek ve alternatif tedavi imkanları sunmak için özel hastaneler kuruluyor.
İlimizde bulunan Karaman Selçuklu ve Mümine Hatun hastaneleri de bu anlamda hizmet vermekte.

Özellikle yaz aylarında yurt dışından gelen Karamanlıların da AGİS sebebiyle tercih ettiği özel hastaneler kaliteli hizmet için rekabet içindeler.

AGİS den yola çıkarak bu rekabete Konya’da bulunan, Karaman’da herhangi bir yatırımı olmadığı halde, haksız bir şekilde katılan bazı özel hastaneler hasta çekmek için değişik yöntemler kullanmaktalar.

Konya’da bulunan ve Karaman’da daha önce irtibat bürosu açan özel bir hastanenin bu faaliyeti kendi hastaneleri lehine talep yaratmaya yönelik girişim olarak değerlendirilmiş ve faaliyeti bitirilmişti.

Aynı özel hastane bu günlerde yine gündemde. Karaman’dan hastaları belediye işhanı önünden servisle alarak Konya’ya götürüyorlar. Servisle taşıma sırasında karşılaşılabilecek herhangi bir olumsuzluk ya da kazada nasıl bir hareket izleneceği de bilinmiyor.

Yetkililerin yönetmelikte yer alan “hastanelerin talep yaratmaya yönelik diğer hastaneler aleyhine haksız rekabet yaratan davranışlarda bulunamayacağı ve bu mahiyete tanıtım yapamayacağı” hükmünü nasıl değerlendirecekleri ve bu hastaneye ne gibi yaptırım yapacakları merak konusu.