Koronavirüs ile mücadele Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Mehmet Doğanay çok önemli açıklamalarda bulundu.

Doğanay açıklamalarında en fazla risk taşıyan 5 ilimizi ifade etti.

Koronavirüs ile mücadele Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Mehmet Doğanay, çok önemli açıklamalarda bulundu. Doğanay açıklamalarında Koronavirüs için en riskli olan 5 ilimiz duyurdu.

EN RİSKLİ 5 İLİMİZ

“En riskli bölge İstanbul’dur, ikinci sırada Ankara vardır, üçüncü sırada İzmir vardır, Antalya vardır, bu kalabalık şehirler. Van vardır İran meselesi nedeniyle. Dolayısıyla buralarda kontrol edilemeyecek bir vaka sayısına ulaşılırsa farklı tedbirler alınabilir”

Doğanay açıklamalarında önümüzdeki iki haftalık sürecin çok önemli olduğunu ifade ederek en fazla risk taşıyan 5 ilimiz belirtti. Doğanay konu hakkındaki açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün akşam yaptığı açıklamalarında son rakamları açıklamıştı. En riskli 5 ilimiz dışında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün akşam yaptığı açıklamalarında son 24 saatte yapılan 1.981 testten 168’inin pozitif çıktığını ve 191 olan hasta sayısının 359’a ulaştığını ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldiğini belirtmişti.