Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğünden temin edilen araçlar ile İl merkeze bağlı Mesudiye Köyü ile Dinek Köyünden 30-69 yaş aralığındaki kadınlar köyden alınarak KETEM’de kanser ile ilgili eğitimler verildi, taramalar yapıldı. Konu hakkında Halk Sağlığı Müdürlüğünce yapılan açıklamada;
“Kanser konusunda toplumun farkındalığının arttırılması, tarama bilincinin geliştirilmesi ve henüz bulgu vermeden hastalığı erken dönemde yakalama oranını artırılması böylece kişilere erken tedavi şansı sağlanması için  “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla İlimizde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde Köylerde Toplum Tabanlı Taramalar yapmaya devam etmektedir.
Halk Sağlığı Müdürlüğümüzden temin edilen araçlar ile İlimiz merkeze bağlı Mesudiye Köyü ile Dinek Köyünden 30-69 yaş aralığındaki kadınlar köyden alınarak KETEM’de kanser ile ilgili eğitimler verilmiş, mamografi çekimi ve Smear alımı gibi işlemler yapılarak aynı gün içerisinde tekrar köylerine iletilmeleri sağlanmıştır. Özverili çalışmalarından dolayı Mesudiye Köyü ile Dinek Köyünde görev yapan ebelere teşekkür ederiz.  Köylerdeki sağlık personeli ile koordineli olarak yapılan tarama çalışmaları hazırlanan bir program çerçevesinde devam edecektir.
Bu konuda talebi olan köylerin muhtarları da Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birimine ulaşarak programa dahil olabilirler.  Taramalarda özveri ile çalışan tüm sağlık personelimize teşekkür ederiz.”denildi.