İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz, Sağlık Müdür Yardımcıları, Başhekim Yardımcıları, birim müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Kurşun, kentte sağlık alanında çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Karaman Devlet Hastanesi Acil bölümünün yenilendiğini açıklayan Kurşun, "Karaman Devlet Hastanesinde acil bölümü kısmı yenilendi. Acil bölümünde zemininde sorunlar vardı. Acil servise 328 bin lira harcanarak o kısım yenilendi. Karaman Devlet Hastanemizde jeneratör bölümünde sıkıntılarımız vardı Bununla ilgili revizyonu işlemleri yapıldı. Bu bölüme 369 bin lira harcanarak jeneratör onarıldı. Hastanemizin havalandırma ve iklimlendirme onarımı yapıldı. Bu kısmada 684 bin lira harcanarak pompaların değişimi yapıldı. Kış aylarının yaklaşması dolayısıyla hastanenin kalorifer kazanlarında onarımı yapıldı. Şuanda kaloriferler kışa hazır vaziyette. Asansör revizyonu yapıldı. Asansörlerimiz baştan sona tekrar ele alınacak. İhalesi yapılarak yer teslimi yapılacak ve asansörlerimiz yenilenecek. Su bakim pompalarının bakımları yapıldı. Hastanenin çatı bakımı yapılacak. Gelecek dönem için hastanenin tüm çatısının bakımı yapılacak.

Anne Dostu Projesini hastanemize kazandırmak istiyoruz. Bunun için 10 hasta odası ayrıldı ve projelendirilerek hizmete açacağız. Kazımkarabekir ve Ayrancı’ya röntgen cihazı alacağız. Bununla ilgili ihale süreci devam ediyor. 2019 yılında 9 ambulans geldi. Ambulanslarımız da kullanılmaya başlandı.

Sağlık kompleksinde binası yapım işimiz var. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu komplekste 30 ünitelik Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 112 başhekimliği, gebe misafirhaneleri 4-5 aile sağlığı merkezi  ve ilk yardım eğitim merkezi var. Yüzde 25’i tamamlandı. Kompleksin 2020 yılında tamamlanması düşünülüyor. Merkez 8 nolu aile sağlığı merkezi yüklenici firma işi tamamlanamadı, sözleşmeyi fesih etti tekrar ihale sureci başlanacak. Proje aşamasındaki çalışmalarımız ise 1 nolu 9 hekimlik aile sağlığı merkezi, nükleer laboratuvarı yapımı, Başyayla 1 2 hekimlik ASM yapımı. 2002-2018 yılları arasında 2 adet devlet hastanesi 2 adet ilçe hastane binası yapıldı. 2002-2018 yılları arasında sağlık alanına 105 milyon lira harcandı. Karaman’da bir ERCP cihazı alındı. Yakında hizmet vermeye başlayacak. Safra kesesindeki işlemlerle ilgili konularda bu cihaz kullanılıyor. Karaman Devlet Hastanesi kardiyo vaskuler cerrahi ünitesi yapımı için uğraşıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor sevk yapmadan Karaman Devlet Hastanesin de bu ameliyat gerçekleşmiş olacak” dedi.