KARAMAN DEVLET HASTANESİ KADIN DOĞUM BRANŞINDA LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE AMELİYATLARA BAŞLANDI
Karaman’da Jinekolojik Laparoskopi ve Histeroskopi ameliyatlarına başlandı.
Ameliyatlar Karaman Devlet Hastanesi Kütüphanesinde, Başhekim Dr. Hasan Arıcı öncülüğünde Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atilla Yeşil tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.
Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Atilla Yeşil, bölgede ilk kez uygulanan Jinekolojik Laparoskopi ve Histeroskopi ameliyatları hakkında görsel bir sunum yaptı.
Bu tür Laparoskopik ameliyatların genelde büyük şehirlerde, büyük merkezlerde yapıldığını ifade eden Op. Dr. Aitilla Yeşil, ameliyatın Karaman’da Mart ayından itibaren başlandığınaı belirterek, sağlık donanım ve hizmetinin Karaman halkı için büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi. Bu yönde Başhekim ve idari heyete de teşekkür eden Op. Dr. Atilla Yeşil;
“Laparoskopik yöntemle yapılan bu ameliyatlar bölgemizde ilk olmaktadır. Bölge açısından bakıldığında hastalarımızın büyük şehirlere, büyük hastanelere gitmesine gerek duyulmamakta, kendi hastanemizde bu ameliyatları gerçekleştirebilmekteyiz.”dedi.
Dr. Yeşil,  yaptığı örnek ameliyatlardan görüntüleri basın mensupları ile paylaşırken, Laparoskopik yöntemlerin teknoloji ile birlikte hızlı bir şekilde gelişme gösterdiğini kaydederek, laparoskopik ameliyatların bir ekip işi de olduğunun altını çizdi. Dr. Yeşil sunumunda operasyon spektrumu hakkında da bilgiler vererek, Yumurta kistleri, myom (ur) operasyonları, genital sarkmalar, Endometrioz, PID (Kronik karın ağrısı) ve karın içi yapışıklar gibi çeşitli hastalıklara karşı ameliyatların yapılabildiğini açıkladı.