Özel Karaman Selçuklu Hastanesinden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamda;''Tedavisinde En Etkili Çözüm olan Lazer(Hilterapia) tedavisi bünyemizde hizmete girmiştir. Hastalara en iyi hizmeti verebilmek için gereken her türlü gayreti gös
Lazer (Hilterapia)Ağrı Tedavisinde En Etkili Çözüm;

2003 yılında Hilterapia ye hem teknolojik bir yenilik, hem de terapötik bir metod olduğu için ABD’de patent verilmiştir. Bu yüzden Hilterapia resmen dünya çapında benzersiz bir tedavi yöntemi olarak tanınmıştır. Türkiye’de çok az merkezde olan bu tedavi şekli hastanemizde de uygulanmaya başlanmıştır.

Patentli Hilterapia; benzersiz özellikleri ile diğer tedavi yöntemlerinden çok daha fazla avantaj sunmaktadır. Hilterapia ile güvenli bir şekilde tepki vermeyen dokuları canlandırma ve diğer tedavi yöntemlerinin yetersiz kaldığı patolojileri başarılı bir şekilde tedavi etmek mümkündür.

Hilterapia gerçek dikey enerji olarak tanımlanabilir. Çünkü diğer tedavi tekniklerinin ulaşmasının imkansız olduğu derin bölgelere hemen etki eder.

Yüksek enerji miktarı en derin tabakalara ulaşırken, tedavi edici etkisini de sürdürür. İşte bu yüzden Hilterapia, derin patolojileri tedavi etmek ve ağrıyı tamamen yok etmek için en etkili yöntemdir.

Hilterapia da enerji, tedavi edilen dokunun tamamına hemen etki eder. Sonuç olarak doku stimülasyona direkt olarak cevap verir ve tüm hücrelerde aynı anda aynı tepkiyi verir. Ağrı ve ödem yok olur ve hareket ilk seansta bile geri kazanılır.

Sadece Hilterapia da bulunan özellikler ile fotomekanik, fotokimyasal ve fototermal etkiler aynı anda görülür.

ABD patentli ve FDA onaylı olan Hilterapia hızlı, etkili, ve güvenli bir tedavi sunmaktadır.

Kas-iskelet istemi kaynaklı tüm ağrılı durumlarda kullanılabilen Hilterapia başlıca;

* Topuk Dikeni

* Bel ve Kalça AĞRI ları

* Boyun ve sırt AĞRI ları

* Diz AĞRI ları (Kireçlen me)

* Bel ve Boyun fıtığı

* Omuz AĞRI ları

* Dirsek AĞRI ları

* Ayak ve El Bileği AĞRI ları

* Ezilme – Çarpma AĞRI ları ve ÖDEM tedavilerinde kullanılmaktadır.

Hilterapia da seans sayısı hekim tarafından belirlenmekte, ortalama 5 seansta tamamen iyileşme sağlanabilmektedir. Ancak ilk seanstan itibaren ağrılarda %60-70 oranlarında azalma görülmektedir.