“İdrar kaçırma kadınların korkulu rüyasıdır. İdrar kaçırma kadınların bütün yaşamları boyunca sık karşılaştıkları bir sorundur. Araştırmalar doğurganlık çağındaki kadınların yüzde 20–46'sının, menopozdaki kadınların ise yüzde 40–69'nun idrar kaçırma sorunu yaşadıklarını gösteriyor. İdrarlarını tutamadıkları için sıvı alımını kısıtlarlar, dışarıya çıkmaya çekinirler, evden fazla uzaklaşmak istemezler. Cinsel ilişki sırasında idrar kaçırdıkları için cinsel isteksizlik olmaya başlar. Pek çok kadın idrar kaçırma sorununu ped kullanarak çözmeye çalışır. Oysa uzun vadede fiziksel rahatsızlıklar gibi psikolojik sorunlara da yol açabilen idrar kaçırma artık kolayca tedavi edilebiliyor.
İdrar kaçırma idrarın tutulamaması ve istemsiz olarak serbest bırakılmasıdır. Kadınlar öksürdüklerinde, güldüklerinde, hapşırdıklarında veya egzersiz yaparken az da olsa idrar kaçırıyorlarsa veya idrara çıkmak istediklerinde tuvalete yetişemiyorlarsa bu sorunla karşı karşıya oldukları söylenebilir” dedi.
İdrar Kaçırma Şıkâyetının Sık Görüldüğü Durumlar;
Kadınlarda daha sık görülür.
Yaşın ilerlemesi
Hamilelik
Zor doğum yapmış, iri bebek doğurmuş, çok doğum yapmış olanlar
Bağ doku gevşekliği (kişisel yatkınlık)
İdrar yolu enfeksiyonları
Diabet gibi bazı sistemik ve nörolojik hastalıklar
Obez (şiman) kişiler
Sigara içen ve kronik öksürüğü olanlar
Menapoz ve ileri yaş dönemi
Kronik kabızlık
Geçirilmiş jinekolojik, üriner sistem ve omurilik ameliyatlarından sonra da gözlenebilir
Bazen; zorlayıcı hareketler esnasında ufak miktarda bir sızıntıyla başlayan idrar kaçırma problemi, tedavi edilmediği takdirde kronik ve şiddetli bir hastalık haline gelerek kadının yaşantısını çok olumsuz etkileyebilir. Bu sorunu yaşadığı için egzersiz yapmaktan kaçınan, evden çıkmak istemeyen, geceyi tuvaletin kapısında geçiren veya ped kullanmayı tercih eden pek çok kadın vardır. Pelvik kaslardaki gevşemeler sonucu mesane sarkması (sistosel), rektum sarkması (rektosel), rahimin vajinaya doğru sarkması ve idrar tutamama (üriner inkontinans) görülebilir.
İncontiLase (Lazerle İdrar Kaçırma Tedavisi) ile ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş olmadan idrar kaçırma problemi çözülebilir. Er:YAG lazer teknolojisi sayesinde üretral bölgede ve idrar kesesi ön duvarında fototermal gerilim ve sıkılaştırma sağlanır. İncontiLase az-orta seviyede stres ve karışık tip idrar kaçırma tedavisinde kullanılan, non-invasiv (dokuya hasar vermeyen) Er:YAG lazer teknolojisidir. Bu teknoloji fototermal olarak dokuları uyarır ve hem yeni kollajen oluşumu hem de mevcut kollajen dokusunda yenilenme sağlar. Bu uyarı sayesinde idrar torbasına destek veren vajinal ve pelvik dokular sıkılaşır. Böylece kadının idrar fonksiyonları normale döner. İncontiLase tedavisi herhangi bir traşlama veya kesme işlemi içermediği için, kanama olmaz ve dikiş gerektirmez. Bu nedenle de hem işlem sırasında ve sonrasında acı duyulmaz, hem de iyileşme süreci çok kısadır. İşlem herhangi bir anesteziye gerek duymadan yapılır ve iyileşme sürecinde ağrı kesici ve antibiyotik kullanımı gerekmez. Hastaların işlem öncesi herhangi bir hazırlık yapmalarına da lüzum yoktur. Normal yaşantıya ve işe hemen dönülebilir. Araştırmalar hastaların %70'nin 120 gün içinde tamamıyla iyileştiğini göstermektedir. Hastaların %94'ü tedaviden 120 gün sonra büyük ölçüde iyileşme olduğunu ve % 68'i idrar kaçırma belirtilerinin tamamıyla yok olduğunu ifade ediyor.
* İNCONTILASE'IN HASTA AÇISINDAN AVANTAJLARI NELERDIR?
Operasyon öncesi veya sonrası hiçbir bakım gerektirmez
Ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmez (non-invasive)
Uygulama esnasında veya sonrasında acı duyulmaz
20-25 dakika gibi kısa bir süre içinde kolayca uygulanabilir
Günlük yaşantıya hemen dönülebilir
Cinsel hayatı normale döner.
Yüksek başarı oranları ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözümdür
Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir sistemdir
İletişim ve detaylı bilgi: 0 338 212 92 24    0 533 414 60 06   www.drmustafadincklinik.com