Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği Op.Dr.Tamer Şakrak, Liposuction yönteminin kalp krizi riskini azalttığını söyledi.

RegenPlast Estetik,Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tamer Şakrak, iş hayatının yoğunluğunun günden güne insanların kendine daha az vakit ayırmasına yol açtığını belirterek, “Stres faktörü, ofis tipi çalışma koşulları ve fastfood tipi beslenme kültürünün yaygınlaşması insanların kontrolsüz kilo alımına, vücutta yağ oranının artışına ve çağımızın en önemli problemlerinden biri olan ‘obezite’ ye neden oluyor.” dedi.

Op.Dr.Tamer Şakrak, vücut yağ oranının yüksekliği ise özellikle kalp damar hastalıklarının görülme sıklığında artışa, insülin direncine ve ileri zamanlarda diyabet hastalığına neden olabildiğini kaydederek, şunları söyledi: “Yağ doku, özellikle erkeklerde östrojen kaynağı olarak görev yaptığından, uzun sürelerde erkekte östrojen artışına bağlı olarak, kadın tipi meme büyümesi olarak tabir edilen ‘jinekomasti’ gelişimine neden olabiliyor.”

Liposuction yöntemi ile vücuttaki fazla yağlardan basit bir işlemle ve kalıcı olarak kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Op. Dr. Şakrak, Liposuction işleminin, lazer ya da ultrasonografi destekli olarak çok daha etkili yapılabildiğini belirtti. Op. Dr. Tamer Şakrak, “Erişkin yaş grubunda yağ hücrelerinin sayısal olarak çoğalmasının mümkün olmaması nedeniyle, liposuction işlemi ile alınan yağlardan kalıcı olarak kurtulmanın sağlandığını ifade etti. Bu işlem sayesinde daha ince ve estetik görünümlü bir vücuda sahip olmak mümkün hale geliyor. Ancak daha da önemlisi; vücut yağ oranının azaltılması nedeniyle, liposuction işlemi sonrasında kişinin kalp damar hastalıklarına yakalanma riski belirgin olarak azalıyor. Halk arasında ‘gizli şeker’ olarak bilinen glukoz tolerans bozukluğu da, uygun diyet desteği sağlanarak zaman içerisinde düzelebiliyor. Liposuction işlemi, uygulanacak bölgeye göre lokal ya da genel anesteziyle uygulanıyor. Ortalama 1-1.5 saat süren işlem sonrasında hasta aynı gün taburcu olabiliyor ve 1-2 gün içerisinde normal yaşamına tamamen dönebiliyor. Hastanın işlem sonrası 4 ila 6 hafta süreyle şekillendirici korse kullanması sonucu daha tatminkar hale getiriyor’’ diye konuştu.