KONYA (AA) - Konya Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezinde (AMATEM) tedavi gören bağımlıların sosyal hayata kazandırılabilmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Uygulanmasına başlanan "Uyuşturucu ile Mücadelede AMATEM Sonrası Destek Projesi"nin tanıtımı için bir otelde toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Sosyal Rehabilitasyon Derneği (REHADER) Başkanı Erkan Arslan, Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen projeyle farklı alanlarda düzenlenecek etkinliklerle gün boyu hastanede kalan bireylerin bağımlılıktan kurtulmalarına destek olunmasının amaçlandığını ifade etti.

Uyuşturucunun toplumu felakete sürüklediğini söyleyen Arslan, uyuşturucuyla mücadelede hep en iyisini yapmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi. Bu kapsamda projenin hayata geçirildiğini aktaran Arslan, şöyle devam etti:

"Özellikle dezavantajlı aileler ve göç alan mahallelerde yaşayan uyuşturucu kullanmış, AMATEM'de tedavi olmuş kişilere yönelik bireysel ve grup danışmanlığı faaliyetleri yürütmekteyiz. Bu gençlere, meslek sahibi olması ve uyuşturucu alışkanlıklarından uzaklaştırılması için destek veriyoruz. En az 30 kişiye ney, tambur ve ritim eğitimleri vererek mutriban ekibinin kurulmasını amaçlıyoruz. Oluşturulan ekiple piknik, futbol gibi sosyal aktivitelerle çocukları sosyal hayata adapte etmeyi hedefliyoruz. Uyuşturucu tedavisi sonrası 30 kişiye 10 saatlik bireysel danışmanlık, 15 kişilik iki gruba da 10 saatlik grup danışmanlığı desteğiyle katkı sağlanması planlanıyor."

Arslan, Konya AMATEM'de kalanlara sanat, spor, sosyal ve kültürel konularda da destek verilmesini amaçlayan projenin ilerleyen dönemlerinde 1. Konya Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayını gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.