Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından başlatılan önemli projelerden biri olan meme kanseri farkındalık seminerinde konuşan Op. Dr. Mümtaz Kahya meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen seminere, MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, derneğin yönetim kurulu üyeleri, dernek üyesi işadamları, Özel Grandmedical Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üzeyir Dindar ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Seminerde konuşan Özel Grandmedical Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mümtaz Kahya, meme kanserinde yapılan erken teşhisin hayat kurtardığını ve kontrollerin erken yaşlarda yapılmasını gerektiğini söyledi. Özellikle 20-25 yaşlarında en az 6 ayda bir kez kontrollerinin yapılmasının önemine değinen Kahya, meme kanserinde erken sürecin tespit edilmesinde uygulanan mamografinin en temel yöntem olduğunu söyledi. Meme kanserinin görülme sıklığından da bahseden Kahya, “Kadınlarda menapoz dönemi öncesi az bir eğilim olsa da menopoz sonrasında bu daha sık görülmektedir. Meme kanseri, erkeklere nazaran kadınlarda daha fazladır. Buna rağmen erkeklerin de kontrol yaptırmalarında fayda vardır.” dedi.

Seminer sonrası kısa bir konuşma yapan MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu da toplumun bilinçlendirilmesi adına yapılan bu organizasyonların desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Aloğlu katkılarından dolayı Kahya’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.