Medicana Sağlık Grubu, halkımızın sağlık gereksinimlerini araştırarak belirlediği yatırım stratejisi doğrultusunda, ulusal büyümesini sürdürüyor.

Medicana Sağlık Grubu, Medicana Sivas Hastanesi ile hizmet zincirine yeni bir halka daha ekledi. Grubun 11. hastanesi olan Medicana Sivas Hastanesi, 2014 yılsonu itibariyle Sivas ve çevresine uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunacak.

Dünya standartlarında çağdaş sağlık hizmetini her coğrafyada aynı standartta sunma hedefiyle çalışan Medicana Sağlık Grubu sağlık ağını genişleterek, ulusal ve uluslararası yatırımlarına devam ediyor. Son yıllarda birbiri ardına yaptığı yatırımlarla dünya standartlarında sağlık hizmetlerini ülkemize kazandıran Medicana Sağlık Grubu, 11. Hastanesi olan MEDICANA Sivas Hastanesi’ni bünyesine ekledi. Grubun; hastane sayısı 11’e yükselirken çalışan sayısı 5000’ e yaklaştı.

Seçkin akademik kadrosu ve nitelikli sağlık çalışanları, çağdaş alt yapısı ve uygulamaları, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetini yaratmadaki kararlılığı ile model oluşturan Medicana Sağlık Grubu, tüm gücünü ve deneyimini Medicana Sivas Hastanesiyle İç Anadolu’ya taşıyor.

Çağdaş tıp tekniği ve teknolojisini, güncel tıbbi yaklaşımlarla bütünleştirerek, hastalara 7 gün 24 saat doğru, hızlı ve güvenilir sağlık hizmetini bulunduğu her coğrafyada aynı standartlarda sunmayı misyon olarak edinen Medicana Sağlık Grubu; 28.000 metrekare kapalı alan ve 213 yatak kapasitesine sahip Medicana Sivas Hastanesi ile sadece şehir merkezindeki hastalara değil, çevre ilçe ve illerden gelecek hastalara da hizmet verecek.

SİVAS VE ÇEVRESİNİN İHTİYACINA YÖNELİK ÖZEL HİZMET

Medicana Sivas Hastanesi’nde, tüm tedavi işlemleri akademik deneyimli tıbbi kadro ve ileri teknoloji ürünü tıbbi cihazlarla, hasta konforu ön planda tutularak sağlanıyor. Onkoloji merkezinde kanser tedavisinde modern tıbbın en gelişmiş cihazları ile hizmet sunulurken, hemen açılış sonrası tıbbi birimlerine eklenecek multidisipliner alanlarla Sivas ve çevre ilçe ve illere hizmet sunulacak.

Sivas ve ilçelerindeki hastaların, başka illere tedavi için gitmelerine gerek bırakmayacak standartlarda planlanan hastanede; tüm gelişmiş tıbbi olanaklar sağlandı. Uluslararası hasta bakım standartları, son teknoloji cihaz parkı ve geniş bir akademik kadro ile hizmet sunumu için tüm altyapı hazırlandı.

TIBBIN HER BRANŞINDA ÇAĞDAŞ VE GELİŞMİŞ SAĞLIK HİZMETİ

Genel amaçlı hastane olarak konumlanan Medicana Sivas Hastanesi, tıbbın her branşında 7/24 hizmet veriyor.

Hasta güvenliği ve konforunun ön plana çıktığı, bölgenin sağlık ihtiyaçlarının göz önünde tutulduğu bir anlayışla tasarlanan ve tıbbın her alanında hizmet verecek hastanenin konumu ve bölge halkına sunduğu olanaklar dikkat çekiyor.

Onkoloji alanında gelişmiş tedavi olanakları ve seçkin akademik kadro ile hizmet sunan Medicana Sivas Hastanesi; Acil Servis, Anestezi, Beslenme ve Diyet, Beyin ve Sinir Cerrahi, Çocuk Hastalıkları, Dermatoloji, Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz , İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp Damar Cerrahi, Kardiyoloji, Nöroloji, Ortopedi, Üroloji, Kulak Burun Boğaz hastalıkları alanlarında gelişmiş tıp teknolojilerine sahip çağdaş tanı ve tedavi üniteleri ile hizmet sunacak. Planlanan organ nakli, tüp bebek gibi multidisipliner alanlarda yapılacak yatırımlarla, Sivas ve çevre ilçelerde, özel sağlık sektöründe önemli bir boşluğu dolduracak

YÜKSEK YOĞUN BAKIM YATAK KAPASİTESİ

Gelişmiş, spesifik ve yüksek yatak kapasiteli yoğun bakım yatak sayıları ile İç Anadolu’da önemli sağlık problemlerinden biri olan yoğun bakım eksikliğini giderecek olan Medicana Sivas Hastanesi, SGK ile her branşta yapılan anlaşmalar sayesinde uluslararası kalitede hizmeti, son teknolojik olanaklarla, konforlu mekanlarda İç Anadolu’nun hizmetine sunuyor.

MEDİCANA SAĞLIK GRUBU HAKKINDA;

Medicana Sağlık Grubu; Türk özel sağlık sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak sektörde 22 yıldan bu yana hizmet veriyor. Son 10 yılda özel sağlık sektörünün gelişim ve dönüşümüne önemli katkılarda bulundu. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımları ve çağdaş sağlık hizmeti sunumu ile öncü kuruluşlardan bir olmaya devam ediyor.

İstanbul’da 7 lokasyonda, Konya, Ankara, Samsun ve Sivas olmak üzere bugün 11 hastane ile hizmet sunan Grup; yurt içinde ve yurtdışında yeni sağlık yatırımları ile büyümesine devam ediyor. Dünyanın sayılı sağlık yatırımları arasında sayılan Medicana International İstanbul, Medicana International Ankara Hastaneleri başta olmak üzere Konya ve Samsun Hastaneleri gelişen sağlık teknolojisinin tüm olanakları kullanılarak, üst düzey donanımda ve uluslararası kalite standartlarında hizmet sunma kapasitesinde hizmete sunulmuştur. Akademik kadro özenle seçilmiş, tıbbın ileri uygulamaları ile bulundukları lokasyonlarda insanımızın sağlık gereksinimlerine yanıt vermektedirler.

22 yıllık tecrübe ile sağlığı ilgilendiren her alanında duyulan ihtiyacı önceden belirleyerek hızlı ve güvenilir adımlarla hayata geçiren Medicana Sağlık Grubu; araştırma ve geliştirmeye verdiği önem ile öncü tıp teknolojilerini hastaları ile buluşturmaya özen göstermektedir.

Medicana Sağlık Grubu’nun hasta kapasitesinin yüzde 20’sini yabancı hasta grubu oluşturuyor. Yurtdışından hastalar komplike tedavi ihtiyaçları için Medicana Sağlık Grubu’na başvurmaktadır. Medicana Sağlık Grubu’na bağlı hastanelerde yılda 1.500.000’in üzerinde hasta tedavi edilmektedir. Her yıl 20 binin üzerinde anjiyografi, 4 binin üzerinde kalp ameliyatı gerçekleşmektedir. JCI tarafından akredite edilmiş hastanelerinde; kalp cerrahisi, tüp bebek, ileri kanser tedavisi, cyberknife, plastik cerrahi, beyin cerrahisi, organ nakli, diz eklem hastalıklarına ve beyin cerrahisi, nöroloji vb birçok alanda yerli ve yurtdışı hastaya uluslararası kalitede sağlık hizmeti sunulmaktadır. Yurtdışından hastalar; tedavisi, bilgi, beceri ve teknoloji gerektiren, ülkelerinde tedavisi yapılamayan vakaların çözüm için Medicana Sağlık Grubu’nu tercih etmektedirler.

Medicana Sağlık Grubu; yurtdışında yaşayan Türkler’in yanısıra, Ülkemizde tedavi olmayı tercih eden yabancı hastaların Türkiye’den sağlık hizmeti almalarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Medicana Sağlık Grubu Avrupa Merkez Ofisi, Hollanda’nın Zaandam kentinde VİVAMEDICANA ismiyle açıldı. Kısa süre içersinde; Belçika, İngiltere, Almanya ofisleri de hizmete girecek.

Avrupa Merkez Binası ve yurtiçinde 11’e ulaşan hastane sayısı ile grup, kısa süre içersinde yurtiçinde ve yurtdışında yeni yatırımlarla daha geniş bir hizmet ağına ulaşmayı amaçlıyor.