Her kadın hayalini kurduğu fiziksel görünüme kavuşmak için farklı yöntemler dener. Bazı fiziksel işlemler için estetik operasyonlar gerekebilir. Özellikle meme estetiği pek çok kadının gündeminde yer alan operasyonlardan biridir. Her geçen gün artan meme estetiği ile birlikte kadınların bu konuda merak ettiği sorular da artış gösteriyor. Genel olarak meme estetiği ile ilgili yanlış bilinenler bazı detaylar mevcut.

Meme estetiğinde hastanın durumu ve beklentileri ile doğru orantılı olarak yapılan işlemler değişiklik gösterir. Buna bağlı olarak estetik sonrasında karşılaşılan durumlar aynı olmayacaktır. Meme estetiği ile ilgili yanlış bilinenler nedeniyle operasyonları erteleyen hastalar olabilir.

İşte meme estetiğiyle ilgili bilinen yanlışlardan bazıları;

Yanlış: Meme büyütme sonrası emzirmek mümkün değildir

Doğrusu: Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon protezler hastanın ihtiyacına yönelik olarak tercih edilir. Tüm meme estetiği operasyonlarında yapılan işlemler meme dokusuna zarar vermeden uygulanır. Bu nedenle operasyon sonrasında kişi anne olduğunda emzirme problemi ile karşılaşmıyor.

Yanlış: Silikon- protez- implant ürünler doğal görünümü engeller

Doğrusu: Estetik operasyon düşünenlerin pek çoğu silikonların doğal görünmeyeceği ile ilgili mitlere inanır. Hastanın kişisel tercihleri ve meme dokusu ön planda tutularak gerekli işlemler yapılır. Meme dokusu korunduğu için yapılan estetik operasyonlar sonucunda doğal bir görünüm elde etmek mümkündür.

Yanlış: Meme ameliyatı sonrası iyileşme süreci uzundur

Doğrusu: Genel olarak yapılan meme operasyonu ile iyileşme süreci doğrudan bağlantılıdır. Ortalama bir şekilde operasyondan 15 gün sonra hasta sosyal ve iş yaşamına kolayca geri dönebilir.

Yanlış: Meme estetiğinde iz kalmaz

Doğrusu: Herkes geçirdiği bir cerrahi operasyondan sonra iz kalmadan hayatına devam etmek ister. Ancak kişinin geçirdiği operasyona bağlı olarak küçük ya da büyük izler taşıması mümkündür. Meme estetiğinde de başlangıç aşamasında bazı izler kalması normaldır. Ancak operasyondan 5-6 ay sonra meme estetiği ile ilgili izler belli belirsiz bir hal alır. Hastanın durumuna göre dikişler koltuk altı gibi gizli bölgelere ayarlanarak çok daha az rahatsız eden bir görüntü oluşturulabilir.

Meme estetiği ve daha pek çok operasyon hakkında bilgi almak için https://evrenhelvaci.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.