Kanser birimi tarafından, Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme etkinlikleri çerçevesinde, Karaman İl Sağlık Müdürlüğü’nde farkındalık köşesi oluşturuldu.  Halk Sağlığı Başkanı Dr. Aykut Emre Yıldırım, Uz. Dr. Enes Çakmakkaya ve Dr. İlknur Arı, müdürlüğün kadın personellerine meme kanseri hakkında bilgiler vererek taramalarının ve erken teşhisin önemi vurguladılar. Bilgilendirme çalışmasının sonunda ise kanser birimi tarafından hazırlanan farkındalık çantaları hediye edildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise:

Sağlık Müdürlüğü olarak, meme sağlığını korumak için farkında olmak yetmez, ertelemeyin, harekete geçin! Her ay düzenli olarak yapacağınız, kendi kendine elle meme muayenesinin yanı sıra, her yıl düzenli olarak sağlık taramalarınızı yaptırarak sağlık risklerine karşı önlem alın, erken teşhis imkânı yakalayın diyoruz.  40-69 yaş arası kadınlarımızı davet ediyoruz.

İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binası bünyesinde hizmet veren, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ücretsiz olarak mamografi çekilmektedir; gelin ve bu hizmetimizden sizde yararlanın. Sağlığınız bizim için değerlidir.

Sakın Geç Kalma, Erken Gel!” denildi.