Nefise Sultan Kız Meslek Lisesi, Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Temizel-Ünlü Teknik ve Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden oluşan altı meslek lisesinin yürüteceği ve eğitin öğretim yılı sonuna kadar devam edecek.

Aktekke Meydanında düzenlenen programın açılış törenine İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,Yunus Emre Vakfı Yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.


Etkinliğin  açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İnsanların temiz ve sağlıklı mekânlarda yaşamlarını sürdürebilmeleri, öğrencilerin  ve halkın temiz çevre bilincine sahip olmaları amacıyla böyle bir etkinliği başlattıklarını bildirdi.

            Sultanoğlu konuşmasının devamında “Eğitimin yegâne göstergesi sayısal değerler değildir. İnsanın kendine, çevresine ve tabiata gösterdiği saygı da eğitimin önemli göstergelerindendir.  Bizler hem kültürümüz, hem de eğitimimiz gereği tabiata saygı göstermek, onu korumak durumundayız. Üzerinde yaşadığımız tabiat bizlere emanettir. Bizler bu emaneti koruyarak bizden sonraki nesillere bırakmakla görevliyiz. Ümit ediyoruz ki öğrencilerimizin burada başlattıkları gönüllü toplum hizmeti çalışması daha temiz, daha sağlıklı bir Karaman için bir başlangıç olur ve tüm Karaman’a yayılır.”

İl Müdürü konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Sayın Valiye, Belediye Başkanına, Yunus Emre Kültür Vakfı Yetkililerine; çalışmalarından dolayı okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Programda 85 Milli Egemenlik İlkokulu öğrencileri, atık plastik maddelerden yapılmış bir defile sundu.

Programın sonunda meslek lisesi öğrencileri belediye tarafından tahsis edilen otobüslere binerek temizlik yapacakları alanlara gittiler.