1-Sağlık Kurumlarımızdan Sağlık Hizmeti Alan Vatandaşlarımızdan 295’i Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticileri tarafından yılın ilk üç ayı içerisinde evlerinde ziyaret edilmiştir. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızdan alınan öneri ve istekler değerlendirildi.

2-Ayrancı İlçemizde TOKI tarafından yapımı devam eden %60 oranında fiziki inşaatı tamamlanan 6 Hekimli ASM+TSM binası yerinde kontrol edilmiştir. İlgili firma yetkilileriyle yapılan görüşmede ekim ayında inşaatın tamamlanacağı bilgisi alındı.

3-Ayrancı İlçemizde yapılacak olan İlçe Entegre Hastanesi projesi için belirlenen arsanın müdürlüğümüze tahsisi konusunda Bakanlığımızdan onayın gelmiş olan onay neticesinde İlçe Kaymakamlığı’na gerekli bildirim yapıldı.

4-Müdürlüğümüz tarafından yeni alınan Diş Ünitelerinin Ayrancı ve Ermenek İlçelerimize 08 Mayıs 2015 tarihine kadar kurularak hizmete sunulması planlandı.

5-İlimiz Merkezinde yürütülmekte olan “Sağlıkla Kal Farkındalık Standımızın” her hafta bir ilçemizde halkın yoğun bulunduğu yerlerde de kurularak Sağlıklı Yaşamın Öneminin vurgulanması kararı alındı.

6-Ayrancı ilçemizde örnek olarak yapılan Kamu Kurum Kuruluşlarında Çalışanlarımıza yapılan Tansiyon,Obesite ve Şeker Hastalığı taramasının diğer ilçelerimizde de belirli periyotlarla yapılması kararlaştırıldı.

7-İlimizde öğrenim gören Anasınıfı öğrencilerine dişlerini korumak amacıyla Florlu Vernik Uygulaması ile birlikte Bakanlığımızdan gönderilen 15000 adet diş macunu ve fırçası setinin dağıtılmasının Haziran Ayına kadar tamamlanması kararı alındı.

8-Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizde yeni kurulan İş Sağlığı Güvenliği Birimince tüm personelimize mevzuat gereğince verilecek gerekli eğitimlerin tamamlanması kararı alındı.

9-İl Özel İdaresi tarafından Mobil Kanser Taramaları için ilimize kazandırılan kamyonun içinin dizaynı için Bakanlığımızdan talep edilen ödeneğin takibinin yapılarak Mayıs Ayı içerisinde ihale hazırlığının yapılarak en kısa sürede faaliyete geçirilmesi kararlaştırıldı.

10-Okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan “Beyaz Bayrak” Okul Projesinin ilimizde sadece Ayrancı YIBO’da bulunduğu görülmüştür. Bu projenin ilimizde bulunan diğer okullarda da yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

11- İlimizde % 95 civarında olan Aile Hekimlerinin cumartesi mesailerinin takibinin yapılmaya devam edilerek ve vatandaşlarımıza nöbetçi Aile Sağlığı Merkezlerinin yerleri konusunda bilgilendirilmenin daha etkin bir şekilde yapılması kararı alındı.

12-Mayıs ayı Sağlık Hizmetleri Değerlendirme toplantısının Ermenek İlçesinde yapılması kararı alınmıştır.