Ateş Kara açıklamalarında 'Normal hayata ne zaman döneceğiz?' sorusuna yanıt verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Porf. Dr. Ateş Kara milyonlarca kişinin merak ettiği soruya yanıt verdi. Ateş Kara'ya hayatın ne zaman normale döneceği soruldu. Bunun üzerine Kara önemli açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olarak Prof. Dr. Ateş Kara'ya "Pik noktasına ne zaman ulaşacağız? normal hayata ne zaman dönebiliriz?" şeklinde bir soru soruldu.

"NE ZAMAN NORMALE DÖNECEĞİZ?"

Bu soru üzerine Ateş Kara açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Birkaç günkü ülke rakamlarımız olumlu bir tablo sunuyor. Bunu şimdiden cevaplamak için de aslında erken. Yarın gelecek rakamlara da bakmamız gerekiyor. Normal hayata dönüşümüz kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı olabilir."

Ayrıca Ateş Kara'ya sorulan ve alınan yanıtlar şöyle oldu:

Hastalanan kişi bağışıklık kazanıyor mu? Tekrar hasta olma ihtimali var mı?

Hastalanan kişi bir miktar kazanıyor. Ama bunu bir miktar olarak biliyoruz. Ama corona virüs enfeksiyonunda böyle bir özelliğe rastlamadık. Bir miktar bağışıklık kazandığını biliyoruz ve bu yüzden de plazma tedavisine başladık. Ancak bunun süresi ne kadar olacak bilmiyoruz.

Aşı bulunmazsa böyle mi yaşayacağız?

Koronavirüs aşısında Ocak ayı gibi belki Aralık gibi ilk uygulamayı bekliyoruz. Çok güzel sonuçlar elde ediyoruz fakat örnek vermek gerekirse de sıtma aşısı 32 senede bulundu.

Kilolu grupta hastalığın daha ağır seyrettiğini öğrenmeye başladık. Ama sigara içenler de risk oldukça yüksek.