Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Çarşamba ilçesinde ‘obeziteye karşı günde 10 bin adım’ yürüyüşü düzenlendi.

Hafta sonu yürüyüşleri çerçevesinde bu hafta Çarşamba Adapark içinde bulunan Tarihi Çarşamba Evi’nin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ve aileleri Ada Park’ta yürüyüş yaptılar. Yürüyüşe katılan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ertan Uzun, yapılan araştırmalara göre Türk halkının 3’te birinin aşırı şişman olduğunu söyledi.

Uzm. Dr. Ertan Uzun, Sağlık Bakanlığı’nın son yıllarda obeziteyle mücadeleye büyük önem verdiğine değinerek, çeşitli bilgilendirme faaliyetlerinin yanında tüm ülke genelinde illerde hafta sonları yürüyüş etkinlikleri düzenlediğini kaydetti. Obeziteye karşı günde en az 10 bin adım atmak suretiyle yürüyüş yapılmasının önerildiğini belirten Uzun, “Her hafta sonu bir ilçede düzenlediğimiz yürüyüşleri bu hafta Çarşamba’ da gerçekleştirdik" dedi.

Uzm. Dr. Ertan Uzun şu bilgileri verdi: "Sağlık Bakanlığımızın Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında her hafta sonu cumartesi günleri yürüyüş düzenliyoruz. Bu yürüyüşle bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu nedenle her hafta farklı ilçelerimizde yürüyüş yapıyoruz ve bu hafta sonu Çarşamba ilçemizde düzenledik. Bizler obezitenin(şişmanlık) hastalıkların başlangıcı olduğunu biliyor ve bu amaçla da sağlıklı kalmak ve sağlıklı yaşamak istiyoruz. Bu nedenle bu yürüyüşleri düzenliyoruz. Bundan sonra ki hafta sonları diğer ilçelerimizde bu yürüyüşlerimizi düzenlemeye devam edeceğiz."

Yürüyüşe ayrıca Çarşamba Devlet Hastanesi Yöneticilerinden Selami Arslan katıldı.