Çevre Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) tarafından hayata geçirilen ’İlaç Dedektifleri’ projesiyle 4.5 ve 6. sınıf ilköğretim öğrencilerine akılcı ilaç kullanımı, atık ilaç ve çevre bilinci konusunda eğitim verilmeye başlandı.

Tüm Eczacı Kooperatif Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEKOOP Yönetim Kurulu 2.Başkanı Eczacı Adnan Aygan, ilköğretim okullarında drama eğitimi şeklinde öğrencilerin birer ilaç dedektifi olarak yetiştirilmekte olduğunu söyledi. Adnan Aygan, ilaç dedektifi olan öğrencilerin okullarında gördükleri eğitim sonunda gazete çıkardığını, afişler hazırladığını belirterek "Ayrıca, broşür bastırarak hem ailelerine hem çevrelerine hem de arkadaşlarına akılcı ilaç ve atık ilaç konusunda birer takipçi haline gelmektedir’’ dedi. Eczacı Adnan Aygan, ’Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünün uygun geleceğini çevre bilinci kazandırılarak insanın gelişmesinin amaçlandığını belirtti.

Çevre Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) Yönetim Kurulu 2.Başkanı Adnan Aygan, şunları söyledi: ’’ÇEKOOP tarafından ilk etapta, 45 eğitmen eczacı tarafından İzmir, Aydın ve Manisa’da yürütülen ilaç dedektifleri programında 500 eczacı ile tüm Türkiye’de yılda 300 bin öğrenciye ulaşılması planlanmaktadır. Yakın zamanda Adana, Mersin, İstanbul, Bursa illerinde eğitmen eczacıların eğitimlerini tamamlamasından sonra başlanacak.Proje kısa zamanda tüm ülkede yaygınlaşacak. Projenin tüm finansmanı ÇEKOOP tarafından karşılanmaktadır. İlçelerde kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yapılan protokollerle hayata geçirilmektedir.Devlet okulları ve özel okulların tümü proje kapsamındadır.’’