Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı Ordu’da 2014 yılı içerisinde en çok kullanılan ilaçların başında ağrı kesicilerin geldiğini, bu ilaçları da geçici tedavi olarak kullandıklarını söyledi.

2014 yılında Ordu’da ağırlık olarak kullanılan ilaçlar ve bu ilaçların neden kullanıldığı hakkında bilgiler veren Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, ağrı kesicilerin zirvede olmasının geçici tedavide kullanılması olduğunu belirtti. Karadeniz’in nemli havasının romatizma ağrılarına yol açtığını ifade eden Karamanlı, "Ordu’da ilaç kullanımında ağrı kesiciler ilk sırada yer alıyor. Karadeniz’in nemli olmasından dolayı romatizmal hastalıklara bağlı ilaçlar da çok yaygın bir şekilde satılıyor. Bunların dışında antibiyotik ilaçlar da Ordu’da ve Karadeniz’de kullanımı artan ilaçları arasında. Antibiyotik ilaçların kullanılmasındaki en büyük etken ise hijyen eksikliği. Ortamın kirli oluşu antibiyotik kullanımını arttırıyor" dedi.

HİPERTANSİYON VE DİYABET HASTALARI ARTIYOR

Hipertansiyon ve diyabet hastalıklarının ilaçlarındaki kullanımın arttığına dikkat çeken Karamanlı, "Ordu’da kullanımı artan bir diğer ilaçlar ise çağımızın hastalığı haline gelen hipertansiyon ve diyabet(şeker hastalığı) bu tip hastalıkların ilaçları Ordu’da çok kullanılıyor ve kullanımı da gittikçe artıyor. Çünkü yaşlanıyoruz, yaşlandıkça ilaç kullanım oranları artıyor. Ordu ili bu ilaçlar içerisinde romatizma ilaçları ile Türkiye ortalamasının üzerinde olabilir, biz yoğun bir şekilde ağrı kesici ilaçlar satıyoruz, bunun sebebi ise ağrı kesicilerin birçok hastalıkta geçici tedavi olarak görülmesidir" diye konuştu.