Karaman Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Hemşire Sultan Günaştı, Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Birim Sorumlusu Mehmet Günarslan ve Organ Bağışı Gönüllüsü aynı zamanda Karaman Şubesi Sakatlar Derneği Başkanı Ercan Çalışkan tarafından yürütülen çalışmalar çeşitli etkinliklerle devam ediyor.
Karaman Lisesi 10. Sınıf öğrencilerine verilen eğitimde konuşan Sultan Günaştı Organ Bağışı nedir, kimler organlarını bağışlar, organ bağışının dini boyutu gibi konularda bilgi aktardı. Gençlerin konuyla ilgili meraklı ve heyecanlı soruları karşısında duyduğu memnuniyeti anlatan Hemşire Günaştı;“Halkımızın organ bağışı konusunda eksik ve yanlış bilgileri var. Eğitimlerimizle bu eksiği gidermeye çalışıyoruz. Gençlerimizin bağış konusunda duyarlı olmaları çevrelerine bu konuyla ilgili öğrendiklerini aktarmaları çok önemli” dedi.
Eğitim de ayrıca kendisi kalp nakli olan ve organ bağışı konusunda gönüllü çalışmalara katılan Ercan Çalışkan ve Yusuf Sütçü’de kendi hikâyelerini anlatarak öğrencilerin dikkatini çektiler.
Diğer taraftan Karaman Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen arabaşı gecesine’de stant açan Organ Bağışı Ekibi, organ bağışı konusunda bilgilendirme yaparak bağış yapmak isteyenleri kayıt altına aldılar. Karaman Valisi Murat Koca ve Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’de gecede Organ Bağışı Standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.