Devlet Hastanesinde organ bağışı haftası ile ilgili olarak duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için poliklinikler önünde stant açıldı.

Geçtiğimiz günlerde tüm Türkiye'ye örnek olan ve ilimizde başarıyla gerçekleştirilen organ naklinin ardından açılan stant vatandaşlar tarafından ilgi göremye devam ediyor.

Açılan stant da hastalara broşürler dağıtılarak, afişlerlerler asılarak, tek tek vatandaşları bilgilendirilmeye çalışılıyor.

Organ Nakli İl Koordinatör yardımıcısı Sultan Akçasız stant ve çalışmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada;'' 3-9 kasım organ bağışı haftası ile stant açmış bulunuyoruz. Hastanemizde vatandaşlarımızı bilgilendirmek için broşürler dağıtıyoruz. Afişler asıyoruz. Vatandaşlarımız organlarını bağışladıkları zaman onlara organ bağış kartı veriyoruz. İyi bir şekilde hizmet sunmaya çalışıyoruz,''dedi.

Organ naklinin ise bir gün bize de olabileceğinin önemi vurgulandı.

Organ Nakli İl Koordinatörü Dr.Mesut Ünal ise;''Ülkemizde binlerce kişi organ nakli için beklemektedirler. Hepimizin bir gün organa ihtiyacı olabilir. Bu yüzden organlarımızı bağışlayalım,''dedi.

Halka organ naklinin önemini vurgulamak amacıyla hafta boyunca stant duyarlı bağışçılarını bekleyecek.