Daha önce Karaman'da yapılamayan bu işlem için farklı illere gitmek zorunda kalan hastaların bundan böyle bu yükten kurtarıldığını belirten Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ahmet Yılmaz, "Organ bağışının başlangıcı kan takibidir. Hastalarımıza uygun organın bulunabilmesi veya nakil olduktan sonra sağlık durumlarının takibi de kan ve idrar tahlilleriyle belirlenmektedir. Hastanemizde bu işlem daha önce yapılamıyordu. Bu nedenle hastalarımız başka illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyordu. Ercan bey bize bu sorundan bahsetti. Bizde sizlere faydalı olabilmek adına kan alma işleminin hastanemizde yapılabilmesi için gerekli çalışmalarımızı tamamlayıp kan tahlili sorununuzu çözüme kavuşturduk.  Sizler bizim için çok değerlisiniz. Umuyorum ki bu kan verme işleminin ardından devamında nakil ve organ bağışı boyutu da daha da gelişir ve insanlarımıza duyurulur" dedi.

KARON Başkanı Ercan Çalışkan'da, "Biz hastalar için bu hizmet son derece gurur vericidir. Karaciğer, böbrek, kalp nakli bekleyen birçok hasta var. Hastalarımızın uygun organı bulabilmeleri ve kullandıkları ilaçların dozunun ayarlanması için düzenli olarak verdiğimiz kan tahlilleri için artık Antalya, Ankara gibi yerlere gitmek zorunda kalmayacağız. Hastalarımıza bu hizmeti sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Karaman'da 200'ün üzerinde organ nakli olmuş insan var. Bir o kadar da nakil bekleyen var. Bu hizmet onların üzerindeki yükü de almış olacak" dedi.

Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Mehmet Serdar Şencan'da, "Nakilli hastalarımızın kullandığı özel ilaçlar var. Bu ilaçların dozunun ayarlanması içinde düzenli olarak kan ve idrar tahlili vermeleri gerekiyor. Hastalarımız bu hizmetten faydalanabilmek için öncelikle hastanemizin Organ Nakli Koordinatörlüğü birimine başvurarak organ nakli sorumlusu hemşireden poliklinik girişi yaptırması gerekiyor. Buradan kendisi Genel Cerrahi polikliniğine yönlendirilecek ve kan ve idrar tahlili tetkiki istenecek. Organ nakli olan hastalarımız için şimdilik sadece Çarşamba günleri sabah 09.00 ve 12.00 saatleri arasında kanlarını verebilecek. Hastalarımızın açlık kan şekerlerinin de ölçülecek olması nedeniyle tahlil vermeye aç gelmeleri ve ilaç içmeden gelmeleri gerekiyor. Çarşamba günü verilen kan örneklerinin sonuçları Cuma günleri yine Organ Nakli Koordinatörlüğünden alınabilecek. Yapılan bu işlemle hastaların hem kullandıkları ilaç dozajları, hemde rutin kan ve idrar tetkiklerine bakılıyor" diye konuştu.

Organ nakli olan hastalarda Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlatılan bu uygulamayla artık başka şehirlere gitmekten kurtulduklarını belirterek hastane yönetimine teşekkür ettiler.