Amasya’da beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Havva Vanlı’nın organları, nakil bekleyen 5 kişiye umut oldu.

3 gün önce geçirdiği beyin kanaması sonucu Suluova’nın Seyfe köyünden Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilip yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan evli ve bir çocuk annesi 58 yaşındaki Havva Vanlı’nın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine eşi Süleyman Vanlı ve kardeşi Sahure Karaköse tarafından organlarının bağışlanmasına karar verildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden gelen Yrd. Doç. Dr. Halil Erbis ile Yrd. Doç. Dr. Burhan Veli Ülger’in yaptığı operasyon sunucu Vanlı’nın 2 korneası, karaciğeri ve 2 böbreği çıkarıldı.

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi M. Mustafa Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Böbreklerden birisi başka bir hastaya nakledilmek üzere Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, bir diğer böbrek ile karaciğer Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, korneaları da Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi” dedi.

Vanlı’nın bir böbreği organ nakil aracıyla Ankara’ya, korneaları Amasya İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait UMKE aracıyla Samsun’a, aynı araçla taşınan bir böbreği ve akciğeri ise askeri nakliye uçağıyla Antalya’ya gönderildi.

Bağışı yapan Vanlı ailesinin başka hastalara umut olduğunu belirten Erdoğan, oğlu asker olan Havva Vanlı için başsağlığı diledi.

Hastane organ nakil sorumlusu Opr. Dr. Selami Karadeniz ile organ nakil koordinatörü Mürsel Yüksel de nakil süreci boyunca görev yaptı.