Sistemden onay alamayan eczacılar, hastaların ilaçlarını temin etmekte büyük sıkıntı yaşarken, hastalarda ise ilaçlarını alabilmek için saatlerce eczanelerde bekliyor. Bu hastalara tüm kanser hastaları ve hayati öneme sahip hastalığı olanlar dahil durumda.

Karaman Eczacı Odası Başkanı Ecz.Osman Ünsal Medula Provizyon Sistemi'nde yaşanan arıza dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı.

Ünsal açıklamasında şunları kaydetti; “Medula’da özellikle son 10 gün içerisinde en az 3 kez belirli zamanlarda büyük sorunlar yaşanmıştır.  Sorunun nedenine ve çözümüne yönelik düşüncelerimizi dile getirdiğimiz Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her seferinde bizlere büyük projelerinden bahsetmekte ancak; hala sistemin temel taşı olan Medula için etkin ve kalıcı çözümler üretememektedir.

Sistemden kaynaklanan sorunun devam etmesi durumunda, hatta sistemin çökmesi durumunda, hastalarımızın mağduriyetini bireysel çabalarımızla ortadan kaldıramadığımız için hep birlikte yetkililerin sorunu çözeceği anı bekliyoruz. Bizler, sorumlusu olmadığımız bir durumda hastalarımızla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Sağlıklı bir ilaç hizmeti için bir kez daha söylüyoruz ki; SGK konuya acilen kalıcı çözümler getirmelidir. Etkin ve kalıcı çözümler şarttır." dedi.