Aşırı kiloları yüzünden defalarca diyet yapan, ancak girişimlerinin sonuçsuz kalması nedeniyle 185 kiloya kadar çıkan hasta, 7 ayda 85 kilo verdi.

Medicana Ankara Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı olan Onur Akkuş, 7 ayda 85 kilo vererek 100 kiloya düştü. Evli ve iki çocuk babası Akkuş, fazla kiloları ile baş edemeyince tüp mide ameliyatı olmaya karar verdiğini belirterek, “Kiloluyken çok büyük sıkıntılar çektim. İnsan içine çıkamaz hale gelmiştim. 185 kilo olduğumda yürüyemiyordum. Sağlık problemleri yaşamaya başladım. Ayaklarımda yaralar çıkmaya başladı. Bütün diyetleri denedikten sonra, son çare mide ameliyatını duydum. Şimdi çok şükür sağlıklıyım” diye konuştu.

Kilo vermeye nasıl karar verdiğini anlatan Akkuş, “İnsanlar artık şişko diye hakaret ediyorlardı. Bunun için çok sıkıntı çekiyordum. Sosyal aktivitem sıfırdı. Artık yeter dedim. Bu işe baş koyalım dedik. 7 ay önce çok yiyordum. Ama şimdi gerektiği kadar yiyorum, günde 5-6 öğün yemek yiyordum ve doymuyordum. Şimdi hem doyuyorum, hem de sağlıklıyım” dedi. Akkuş, "Yeniden hayata gelmiş gibiyim. İnsanlarla çok rahat diyalog içerisine giriyorum. Çok mutluyum, mutluluktan uçuyorum” dedi.

Çocukluk yıllarında da hep kilolu olduğunu kaydeden Onur Akkuş, “Egzersiz yaptım, ilk başta yürüyüşlerle başladım. Önceden 1 metre bile yürüyemezken şimdi 2-3 kilometre yürüyorum. Aşırı spor yaparak değil de sporu da içine katarak yaptım” ifadelerini kullandı.

Akkuş, kilo vermesinde çocuklarının da katkısı olduğunu belirterek, “Çocuklarımın beni gördüğünde gözlerindeki mutluluk, beni çok daha mutlu etti. Çocuğuma sarılmayı özlemişim, artık çocuğuma sarılıyorum. Çocuklarım dışında arkadaşlarım, ailemin dışındaki insanlar beni artık tanıyamıyorlar. Kardeşi misiniz gibi sorularla karşılaştım. Ben bunları gördükçe daha çok motive oldum, hayata daha çok bağlandım" dedi.

Medicana Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Yıldırım, Akkuş’un zayıflama hikayesini anlatarak, “Onur Bey geldiğinde 185 kiloydu. Solunum problemleri vardı. Yol yürüyemiyordu, merdiven çıkamıyordu, uyku bozuklukları vardı. Göğüs hastalıkları, psikiyatri ve beslenme uzmanının hep birlikte hazırladığı bir program ile ameliyata hazırlandık. Kendisine tüp mide dediğimiz ameliyatı yaptık. 7 ayda 185 kilodan 100 kiloya düştü. Uyumlu bir hastamız, kendisine denilenleri uygulayan bir hastamız, onun için de sonuçlar gayet iyi. Bundan sonra kilo vermesinin daha yavaş olmasını hedefliyoruz. Bu işin sadece ameliyatla bitmeyeceğini, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları, dünya görüşü olarak farklı bir yaşam biçiminin gerektiğini bilen birisi” şeklinde konuştu.

Her zayıflamak isteyen kişinin tüp mide ameliyatı olamayacağını ifade eden Yıldırım, “En az son 2 yılda obez olması gerekiyor. Diğer zayıflama metotlarını hastanın mutlaka denemiş olması lazım” ifadelerini kullandı.