Bursa’da ayakta duramayan, yürüyemeyen İsmail Abi için doktorlar ‘tek çare ameliyat’ derken, gördüğü proloterapi tedavisiyle sağlığına kavuşarak artık çok arzuladığı camiye gidebiliyor.

Bursa’da ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle doktor doktor dolaşan İsmail Abi (73), doktorların tek çare ameliyat demesine rağmen bıçak altına yatmadı. Hastalığı konusunda internette araştırma yapan İsmail Abi, “Dizlerimde ağrı vardı, yürümekte zorlanıyordum. Buraya tedaviye geldim. 4 aydan buyana burada tedavi görüyorum. Dizlerimdeki ağrı tamamen geçmedi ama rahatladım. Yürürken ağrılar devam ediyor. Şimdi eskisi kadar ağrılar kalmadı. Başka doktorlara gittim, ameliyat diyen oldu. Ama ben ameliyata yanaşmadım” dedi.

DOKTORLAR ‘TEK ÇARE AMELİYAT’ DEDİ

İsmail Abi’nin oğlu İrfan Abi ise, babasının diz kemiklerinde ciddi derecede zedelenme olduğunu belirterek, “Proloterapi diye internetten tedavi yöntemini öğrendik. Daha önce 3-4 hastaneye ve doktora gittik. Tek çıkış yolunun ameliyat olduğunu, başka bir tedavi yöntemi olmadığını söylediler. Ameliyat da tedirgin edici geldi bize. Ameliyat olan hastalarla görüştük. Büyük çoğunluğu ameliyatlardan memnun değildi. İnternetten yaptığımız araştırmayla Dr. Bahar Kahraman’ı bulduk ve tedavi sürecine başladık” diye konuştu.

TEK ARZUSU OLAN CAMİYE ARTIK GİDEBİLİYOR

Babasının tedavi öncesi yürüyemediğini, ayakta duramadığını, tek arzusunun camiye gitmek olduğunu kaydeden İrfan Abi, “Babam hiç yürüyemiyordu, ayakta duramıyordu, camiye gidemiyordu. Burada tedaviye başladıktan 15 gün sonra hızlı bir iyileşme sürecine girdik. Güzel netice aldık. Artık yürüyebiliyor, çok arzuladığı camiye gidiyor. Ancak tedavi tam olarak neticelenmiş değil. Yürürken uzun mesafede yine ağrıları devam ediyor. Tedaviye biraz daha devam edeceğiz. Netice alırız diye umuyoruz” dedi.

10 SEANSTA BÜYÜK BAŞARI

İhsan Abi’nin ilk geldiği zaman ciddi ağrı sıkıntıları olduğunu ifade eden Dr. Bahar Kahraman da, “Oturmada, yürümede, yatarken hareket kısıtlılığı vardı. Kasık ağrıları da vardı. Şöyle bir hayalinden bahsetti. ‘Camiye gidebilirsem çok dua edeceğim’ dedi. Şimdi camiye gidebiliyor, uzun mesafelerde yürüyebiliyor. 4 seans proloterapi, 6 seans nöroterapi yaptık. Ağrılarımız çok azaldı. Birkaç seans daha gelirse umuyorum o ağrıları da rahatlayacaktır. MR öncesi ve sonrası karşılaştırma yapılacak. Son MR çekiminden sonra tedavinin nasıl gittiğini daha net bir şekilde göreceğiz” şeklinde konuştu.