Özel Mümine Hatun Hastanesi Yönetim Kurulu, hastane ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Yönetim kurulu adına açıklamada bulunan Hastane Başhekimi Dahiliye Uzmanı Dr. Yunus Yılmaz;’’ Sizlerle bu ilk toplantımız, belki biraz geciktik ama kadro ve teçhizat olarak tam teşekküllü bir özel hastane haline gelmenin verdiği güvenle huzurunuzdayız.  Elbette ki niyetimiz halkımızın Konya ve diğer illerde aradığı kaliteli sağlık hizmetini sunmak, onların memnuniyetini kazanmaktır’’  Şu ana kadar bu hedefe büyük ölçüde ulaştıklarını belirten Yılmaz, Yaklaşık 40 bin hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini söyleyerek, 1574 yatan hastaya da medikal hizmet verdiklerini belirtti. Yılmaz‘ ’Özel Karaman Mümine Hatun Hastanesi'nde göreve başladığım Mayıs ayından buyana memnuniyet verici gelişmeler oldu. 3 Acil Hekimi ve 16 Uzman Hekimle kadromuzu güçlendirdik. En gelişmiş teknolojik ürünler olan Tomografi, MR, Kolonoskopi ve Endoskopi, 4 Boyutlu USG, Plazma Kinetik, EEG, EMG, EKO ve Holter, Fako cihazı ile beraber 2 ameliyathane ve 3 farklı yoğun bakım ünitesiyle donanımlı acil ekipmanlarıyla hizmet ağımızı güçlendirdik. 150’ye yakın aileye iş imkanı sağlayan Yönetim Kurulunu Karaman’a yatırımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mevcut Uzman Hekim kadrosuna 2 uzman doktorun daha katıldığını ifade eden Yılmaz, "Son olarak mevcut Uzman hekim kadromuza 2 yeni isim daha katıldı. Bunlar; Beyin Cerrahı Doç. Dr. Gülşah Bademci ve Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ergün Boğaç. Doktorlarımız hasta kabulüne başladı" şeklinde konuştu. Geçen haftalarda hastane yönetiminin el değiştirdiğini, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Kazakistan da büyük yatırımları bulunan iş adamı Kasım Aslan’ın geldiği ve yönetim kurulu üyeliklerinin Dr. Reşit Uzunköprü ve müteahhit İbrahim Öztürk ten oluştuğunu söyledi.

Yılmaz ’’ Ayrıca halkımıza yönelik obezite (aşırı şimanlık), şeker(diabet), yüksek tansiyın(Hiper), konularında her cumartesi 8.30-10.00 saatleri arasında hastanemizin eğitim salonunda herkesin katılabileceği ücretsiz seminerler düzenlemekteyiz’ ’diye ekledi.

Son olarak hastane hakkındaki iddialara da açıklık getiren Başhekim Yılmaz, bu iddiaların kendileriyle ilgisi olmadığını, eski hastane sahiplerinden kaynaklanan bir sorun yaşandığını ve sorumlu kişilere yönelik te savcılık soruşturmasının devam ettiğini belirterek toplantıyı sonlandırdı.