Ongun Sosyal Tesislerinde verilen akşam yemeğinde Karaman Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, Karaman Selçuklu Hastanesi Başhekimi Mustafa Nihat Atabek, Konya ve Karaman Hastaneleri yönetimi ile doktorlar ve ilimizde görev yapan Aile hekimleri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Seyit Karaca, “Sağlıkta son dönemde en başta hekimlerimiz olmak üzere etkileyen çok ciddi gelişmeler oldu. Bunları hep birlikte yaşıyoruz. Aile Hekimliği Kurumu da bu anlamda sizleri ve ülkenin genel sağlık politikasını etkileyen en önemli hususlardan bir tanesi. Elbette sağlık ocağı sistemiyle kıyaslandığı zaman eksileri olan, artıları olan birçok yönü var. Aile hekimlerinin bir takım sıkıntılarını zaman zaman gerek dernek üyesi arkadaşlarımız, gerek tabip odalarımız gündeme getiriyor ve birçok yaşanan sıkıntıları dillendiriyorlar” dedi.
Karaca, kurumun verdiği hizmetlerden de bahsederek, 2005 yılında Tıp Merkezi olarak Karaman’da başladıkları sağlık hizmetlerine 2010 yılından buyana Hastane statüsünde devam ettiklerini ve bugüne kadar 152 bin 803 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini sözlerine ekledi.
Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alparslan Şen’de yaptığı konuşmada, “Mart ayından itibaren kurduğumuz derneğimizde arkadaşlarımın bana verdiği destekle başkanlık görevini sürdürüyorum. Sağlık sistemi bir binaya benzer. Nasıl bir binanın temel yapı taşları üzerine eklenen yapı malzemeleriyle bina kullanılabilir oluyorsa, sağlık sistemi de bu şekildedir. Şuanda binanın yapı taşlarını ve kolonlarını Aile hekimleri oluşturmakta. Bu binayı kullanılır hale getirebilen ve daha fonksiyonel hale getiren uzman arkadaşlarımız olmakta. Bir binanın yapısının temeli olmadan yada üstündeki malzemeleri olmadan kullanılması düşünülemez. Bu nedenle uzman arkadaşlarımızın bizlerle bağlarının kesinlikle kopmaması gerekiyor. Aile hekimlerinin sorunlarını sabaha kadar konuşsak bitiremeyiz. Bizim buradaki en büyük ihtiyacımız olan meslektaşlarımızın bizlere verecekleri desteklerdir” dedi.