Antalya’da katıldığı kongrede sunum yaparken kalbi duran Prof.Dr. Öner Gelişken’e, İzmir’de organları bağışlanan gencin kalbi nakledildi. Prof.Dr. Gelişken’e 10 yıl önce de kalp nakli yapılmıştı.

Türk Oftalmoloji Derneği’nin Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlediği kongrede sunum yaparken kalbi duran Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi eski öğretim üyesi 58 yaşındaki Prof.Dr. Öner Gelişken’e, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci kez kalp nakli yapıldı. Aynı hastanede 10 yıl önce de kalp nakli yapılan Gelişken’e İzmir’de baltalı saldırı sonucu yaşamını yitiren 21 yaşındaki Fikret Çoramık’ın kalbi nakledildi.

Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezıt ve ekibi tarafından gerçekleştirilen nakil yaklaşık 9 saat sürdü. Ameliyatın başarılı geçtiği ve yoğun bakıma alınan Gelişken’in durumunun iyi olduğu belirtildi.

ACİL KALP BEKLİYORDU

Geçen Cumartesi günü kongre sırasında fenalaşan Prof. Dr. Öner Gelişken’e ilk müdahaleyi meslektaşları yapmıştı. Ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Gelişken de kalp yetmezliği bulunduğu bildirilmişti. Acil kalp nakli olması gerektiği belirtilen Öner Gelişken, Sağlık Bakanlığı’nın acil organ bekleme listesine alınmıştı.

"AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ"

Prof. Dr. Gelişken’in yakın arkadaşı ve meslektaşı Uludağ Üniversitesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Yazıcı, ameliyatın 9 saat sürdüğünü belirterek, "Aldığım bilgilere göre hastanın ameliyatı başarılı geçmiş. Şu an uyandırılması doğru değil. Kalbinin zorlamaması için uyutuluyor. Kalbin kan ihtiyacının karşılaması beklenecek. Hocamız sonra yavaş yavaş uyandırılacak. Durumu çok iyi. Hiçbir olumsuzluk gelişmemiş. Bir süre dinlendirildikten sonra uyandırılacak" dedi.