Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), danışanların tedavi ve terapisi için düzenlediği sosyal etkinliklerine halı saha etkinliğini de ekledi. Danışanların çoğunun daha önce halı sahada hiç futbol oynamamış olması etkinliği daha da çekici kıldı. Danışanlar halı sahada ilk kez futbol oynamalarının heyecanıyla hoşça vakit geçirdiler. Düzenlenen bu tür etkinliklerin danışanların sosyalleşmesi açısından önemli olduğu vurgulandı.

TRSM Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Neslihan Sevil, Sosyal Hizmet Uzmanı Olcay Metik, Hemşireler Özlem Koçak ve Havva Yağcı’nın katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik güzel anılarla sonlandı.

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, TRSM’de tedavi gören danışanların sosyal hayata adapte olmaları amacıyla TRSM bünyesinde kurslar verildiğini söyleyerek, şunları aktardı;

“Bu kurslar sayesinde danışanlarımız hem el becerilerini geliştirmekte hem de hoşça vakit geçirmektedirler. Bununla birlikte TRSM hafta içi her gün danışanlara hizmet vermektedir. Haftanın belli günlerinde danışan ve yakınlarına bilgilendirme eğitimi yapılmakta; sabah sporu, günaydın toplantısı, ev ziyaretleri, mutfak ve beceri terapisi, grup terapisi ile danışan ve yakınlarına hizmet verilmeye devam etmektedir. Halen devam eden resim, ahşap boyama, halı dokuma kursları ile şizofreni, şizoafektif bozukluk, bipolar bozukluk tanıları ile takipli danışanlara ücretsiz olarak hizmet verilmektedir.”