Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ''Türkiye genelinde baktığımızda yatak doluluk oranımız yüzde 52, yoğun bakım yüzde 67. Bu anlamda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikli hedefimiz hasta artışını durdurmaktır'' dedi.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bölgedeki son durumu merkeze yatırdık. Van'ı merkez alarak Bitlis, Muş, Hakkari'deki sağlık hizmetlerini detaylarıyla değerlendirdik. Alınan sıkı önlemler sayesinde vaka sayısını azaltmaya başlamıştık. Kısıtlamaları katı şekilde sürdürmek hiçbir ülkede mümkün olmamıştır.

VAN'DA FİLYASYON EKİP SAYISI YÜKSELİYOR

Van'da son hafta yüzde 17 oranında artış yaşandı. Muş'ta son haftada yüzde 8 azalma olarak görüldü. Hakkari'de son haftada sabit kaldı. Bitlis'te son hafta sabit kaldık. Van'da yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 74. 80 olan filyasyon ekip sayımızı ise 150'ye yükseltiyoruz.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANLARI

Türkiye genelinde baktığımızda yatak doluluk oranımız yüzde 52, yoğun bakım yüzde 67. Bu anlamda herhangi bir sorun olmadığını söyleyebiliriz. Öncelikli hedefimiz hasta artışını durdurmaktır.

GRİP AŞISI!

Geçen yıldan daha fazla grip aşısı tedarik etme çabasındayız. Riskli hastalara grip aşısı ulaştırma noktasında sıkıntı yaşamayacağız. Zannediyorum geçen yılların 2 veya 3, hatta 4 katı oranında bu tedariği sağlama noktasında bir sonuç elde etmiş olacağız.

TÜRKİYE'DEKİ AŞI ÇALIŞMALARI

Türkiye'de toplam 13 tane aşı çalışması var. Aşının ortaya çıkması 2021'in başında olabilir.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA, SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN KORONAVİRÜSE İLİŞKİN SON GÜNCEL VERİLERİ PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu’ paylaştı. Bugün yapılan 107 bin 702 testten 1.512 pozitif çıktı. Bugün vefat eden 58 kişiyle birlikte toplam can kaybı 6 bin 695 oldu. Toplam iyileşen sayısı ise 255 bin 407’ye yükseldi.

Koca, yaptığı açıklamasında ise; “Aktif hastaların yaş ortalaması 42. Yoğun bakım hastalarının yaş ortalaması ise 65. Virüsün sevdiklerimizi bizden ayırmaması için birlikte tedbirlere uymakta ısrar edelim. Güçlü MÜCADELE BİRLİKTE tedbirle mümkün” dedi.