Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı basın yayın organlarında ‘Kolay Profesör Tartışması Siyasi Kadro Yaratıyorlar’ başlığıyla verilen habere ilişkin olarak, “Milletin bu zenginliğinin daha güçlü hale dönüşmesinden rahatsız olanları kendi haline bırakıp biz yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Hekim Evinde düzenlenen İl Sağlık Müdürleri Eğitim Programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet hastanelerindeki doktorlara da profesörlük yolunun açılması önerisine yönelik olarak bazı basın yayın organlarında ‘Kolay Profesör Tartışması Siyasi Kadro Yaratıyorlar’ başlığıyla verilen habere ilişkin olarak “Bu tamamen ideolojik bir duruştur” cevabını verdi.

Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kamuoyunda çok tartışıldığını kaydeden Müezzinoğlu, “Türkiye’nin zenginliklerinin farkında olmayan ve Türkiye’nin zenginliklerinden rahatsız olanların ideolojik cümlelerle profesörlüğün kolaylaşacağını, yeni kadrolaşmayla ilgili alanlar oluşturacağı gibi medyaya çok sıradan zemini olmayan cümlelerle bizim profesörlerimiz konuşuyor. Bu tamamen ideolojik bir duruştur. Yoksa Türkiye’nin zenginliğini, daha güçlü hale gelmesini kimse göz ardı etmemeli. Bugün için Türkiye’de 59 tane eğitim araştırma hastaneleri var. Bu eğitim araştırma hastaneleri muhtemelen bu konuşan hocalarımızın da uzmanlığını veren yerlerdir. Buraların daha güçlü oluyor olmasından rahatsız olunuyor olmasını da anlamakta zorlanıyorum. Türkiye’nin sağlık açısından büyümesinden, gelişmesinden, milletin bu zenginliğinin daha güçlü hale dönüşmesinden rahatsız olanları kendi haline bırakıp biz yolumuza devam edeceğiz. Genel kurulumuza indirerek bu yıl itibariyle de tasarımızı kanunlaştırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.