Çanakkale Devlet Hastanesi’nde görev yapan Plastik Cerrah Dr. Ragıp Onat, bir hasta tarafından üç kez darp edildi. Sağlık çalışanları, hastane önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Çanakkale Devlet Hastanesi’nde görev yapan Dr. Ragıp Onat, aynı hasta tarafından 3 kez fiili saldırıya uğradı. Geçtiğimiz gün doktorun odasında yaşanan son saldırının ardından, sağlık çalışanları duruma tepki gösterdi. Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, hastane önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Özen, “Hastanemiz acil servisinde görevli doktor arkadaşımız ve yine hastanemiz plastik cerrah uzmanı doktorumuz ile hemşire arkadaşlarımız, hasta ve hasta yakınları tarafından hakaret, tehdit ve şiddete maruz kalmışlardır. Tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konularda fedakarca çalışmak olan biz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet gün geçtikçe çok daha vahim boyutlara ulaşmakta, kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Hasta hakları demek şiddet demek değildir. Her türlü hakaret ve zorluğa karşı görevlerini sürdüren sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Basın açıklamasına doktor, hemşire ve sağlık çalışanları katıldı.