Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;''İlimiz genelinde bulunan bazı sağlık evleri zamanla yıpranmış, dış cepheleri bozulmaya başlamış, iç kısımları deforme olmuş ve bakım ve onarıma ihtiyaç olduğu tespit edilmiştir.
İlimiz Başyayla İlçesi Büyükkarapınar Sağlık Evi, Ermenek İlçesi Boyalık Sağlık Evi, Katranlı Sağlık Evi ve Yukarı Çağlar Sağlık Evi Müdürlüğümüzce kapsamlı bir bakım ve onarımdan geçirilerek, halkımıza daha uzun yıllar hizmet edecek bir duruma getirilmiş idi.

Yoğun bir şekilde devam eden Sağlık Binaları Restorasyon çalışmaları sonucunda Ermenek İlçesi Sarıvadi Sağlık Evi, Karaman Merkez Cerit Köyü Sağlık Evi, Sarıveliler İlçesi Esentepe Köyü Sağlık Evi, Ayrancı İlçesi Kayaönü Sağlık Evi binalarının bakım ve onarımı tamamlanmıştır.

Bu çalışmalar boyunca desteklerini esirgemeyen İl Özel İdaresi Şube Müdürü Umut Kocabaş, Mak.Müh.N.Durul Yıldırım ve Elek. Elektronik Müh. Ramazan Kılıç’ a teşekkür ederiz.

2013 Yılı içerisinde Müdürlüğümüze bağlı tüm sağlık binalarımızın yenilenmesi için çalışmalarımız devam edecektir,''dendi.