Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi binasında sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınadı.

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Yasin Barutcu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji servisinde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddet olayını kınadı. Yaşanan fiili şiddeti lanetlediklerini söyleyen Başkan Yasin Barutçu, hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına fiili şiddette bulunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yasin Barutçu açıklamasında kaydetti:

“Adıyaman’da yıllar sonra açılan ve bir dönüm noktası olarak bilinen tıp fakültesi kardiyoloji servisinde hasta yakınlarının, doktor beyin ameliyatta olduğu esnada doktorla görüşmek istemeleri ve ameliyatta olduğu kendilerine iletilmesine rağmen sağlık çalışanlarımıza sözlü ve fiili şiddette bulunulmuştur.

Her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar, aslında sağlık çalışanlarına değil, insanımızın top yekün sağlığına yapılmış bilinçsiz, kabul edilemez ve affedilemez çirkin hareketlerdir.

Gün geçmiyor ki; tek görevi, insan sağlığı ve hayatı ile ilgili konuda fedakârca çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar insanlarımızın sağlığına kavuşturmak ve hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olaylarına tanık olmaktayız.

Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, gerek tedavi olmak için hastaneye gelen hasta, gerekse de hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir.

Hiçbir insani ve ahlaki tarafı olmayan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, faillerinin cezalandırılmalarını istiyoruz. Bizde Sağlık Sen Adıyaman Şubesi olarak; bu olayda ve tüm şiddet olaylarında sonuna kadar üyelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın yanında olacağız. Bu tür üzücü olayları sonuna kadar takip edecek ve sonuçlandırılması için her türlü desteği vereceğiz.”