İzmirli sağlıkçılar, 29 Ekim günü hasta yakını tarafından darp edilen Doktor Ömer Çanacık ve sağlık personeli için eylem yaparak bir gün beyaz önlük giymeyeceklerini ve acil serviste yalnızca hayati tehlikesi olan hastalara bakacaklarını duyurdu.

İzmirli sağlıkçılar, 29 Ekim günü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli doktor Ömer Çanacık ve sağlık personellerinin, akciğer kanseri ve kalp yetmezliği tanıları olan bir hastanın yakını tarafından darp edilmesi üzerine acil servisin önünde eylem yaptı. Üzerlerinde ‘sağlıkta şiddete son’ yazılı tişörtler giyen sağlıkçılar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulmasını vurgulayan dövizler taşıdı. Eylemde slogan atmayarak ‘artık sözün bittiği yerdeyiz’ mesajı verilirken, Gaziantep’te 2012 yılında görevi başındayken bir hasta yakını tarafından öldürülen Ersin Arslan da unutulmadı. Sağlıkçılar, basın açıklamasının ardından Ersin Arslan’ın temsili mezarına beyaz karanfil bıraktı.

“ÖNLÜKLERİ ÇIKARIYORUZ”

Sağlıkçılar adına basın açıklamasını okuyan Doktor Burcu Demirdöven, alınan güvenlik önlemlerinin şiddet teşebbüsünü engellemeye yönelik önlemler olduğunu, sağlık çalışanlarına şiddet fikrinin ve eğiliminin önlenmesi gerektiğini kaydetti. Ciddi önlemler alınmadığı sürece sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artarak süreceğinden endişe ettiklerini ifade eden Demirdöven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bize yapılan şiddet aslında size yapılmıştır. Mademki önlükle hedef oluyoruz, o zaman bu önlükleri çıkarıyoruz. Bugün bir süreyle acil serviste sadece hayati tehlikesi olan hastalara bakacağız. Yeşil alandaki hastalara bakmayacağız.”