Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Yaşam Aracı İl genelinde eğitimlerine aralıksız devam ediyor. Eylül ayında Ayrancı İlçesinde başlayan eğitimler, tüm ilçelerle birlikte, Sudurağı kasabasında, Dereköy ve Taşkale köylerinde de yapıldı.

Sağlıklı yaşam araçlarında görev alan konusunda deneyimli personel ile yapılan eğitimlerde temel olarak Sağlıklı Yaşam için neler yapılabileceği, ne tür önlemler alınabileceği konularının yanında günümüzün önemli sağlık sorunlarından olan kanser, diyabet, obezite, astım koah, hastalıkları hakkında halka yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen bir diğer mobil hizmet ise Mobil Kanser Tarama aracı ile yerleşim yerlerine gidilerek vatandaşın kanser taramalarının kendi köyünde yapılması.

Bu kapsamda Eylül ayında Bayır ve çevre köylerde kanser tarama faaliyetleri yapılıyor.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Altunsoy yaptığı açıklamada;

“Sağlıklı Yaşam Aracı ve Ekibimiz 'eğitimlerine aralıksız devam ediyor. İl genelinde yürütülen bu çalışmalarda amacımız tüm vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürmesidir. Faaliyetlerimizin temelinde vatandaşımızın hastalanmadan gerekli önlemleri alabilecek seviyeye ulaşmaları için gerekli eğitimleri yapabilmektir.

Günümüzün en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser ile mücadelemiz ise en yoğun şekilde devam etmektedir. Mobil Kanser tarama aracımız ile her yıl risk grubundaki tüm halkımızın taramalarının yapılmasıdır.

Tüm halkımızı mobil sağlık araçlarımızda yapılan faaliyetlerimize destek olmalarını, bu araçlarda verilen eğitimlere katılmalarını, dağıtılan broşürlerden alarak bilgi edinmelerini bekliyorum. Ayrıca bu çalışmalarda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi.